Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2019, 14:38
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bojovníci proti vakcínam už na YouTube nezarobia ani cent. Demonetizácia chce zabrániť šíreniu hlúpostí na internete

ZAUJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

O vakcínach sa toho popísalo už dosť.

Čoraz väčšie množstvo internetových gigantov sa snaží aktívne zabraňovať šíreniu hoaxov, klamstiev a hlúpostí. Najnovšie sa medzi nich výborným krokom pridal aj portál YouTube, ktorý zabránil tvorcom videí bojujúcich proti vakcínam zarábať zo svojho obsahu.

Odporúčané
Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €. Nepomôžu ti ani konšpirácie o autizme a jedoch Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €. Nepomôžu ti ani konšpirácie o autizme a jedoch 21. februára 2019, 11:42

Videám proti vakcínam sa nedávno venoval portál BuzzFeed News, ktorý zistil, že pred takýmto obsahom algoritmus platformy spúšťa reklamy na rôzne medicínske výrobky.

Keď BuzzFeed konfrontoval samotných zadávateľov reklamy, zostali prekvapení, pretože oni neurčujú, pred aké konkrétne video bude reklama umiestnená. Viaceré spoločnosti preto medzitým stiahli svoje reklamy z YouTube úplne.


Zrejme sa však budu môcť vrátiť s istotou, že ich výrobky nebudú propagované pred videami šíriacimi hlúposti. YouTube na reportáž BuzzFeedu zareagoval rýchlo a znemožnil tvorcom takýchto videí na nich akokoľvek zarábať. Videá teda na portáli zostávajú, ale postihla ich demonetizácia.

Služba má vo svojich podmienkach uvedené, že obmedzuje monetizáciu videí s nebezpečným obsahom, čo podľa nej videá proti vakcínam spĺňajú.

Ba čo viac, YouTube sa rozhodol reklamy pred videami o vakcínach nahradiť odkazom na stránku Wikipedie, ktorá hovorí, že odmietanie vakcín je v roku 2019 v prvej desiatke najväčších zdravotných rizík na celom svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia