Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2019, 8:41
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

NASA chce nájsť mimozemský život. Zakladá špeciálne centrum plné expertov

ZAUJÍMAVOSTI NASA VESMÍR
Uložiť Uložené

Renomovaná inštitúcia opätovne podporuje svoje pátračské úsilie.

Ak povieš, že veríš v existenciu mimozemských civilizácií, tak sú dva najčastejšie druhy reakcie od druhých ľudí – buď ťa vysmejú alebo zdieľajú podobnú vieru. Myslíš si, že „tam hore“ existujú ďalšie inteligentné formy života? Nie si sám. Napríklad, ani americká NASA by ťa nevysmiala. Sama sa totižto uchýlila k zaujímavému kroku.

Odporúčané
Ufológ: Slovenské stíhačky už UFO naháňali, medzi-dimenzionálna brána je neďaleko atómky v Jaslovských Bohuniciach (Rozhovor) Ufológ: Slovenské stíhačky už UFO naháňali, medzi-dimenzionálna brána je neďaleko atómky v Jaslovských Bohuniciach (Rozhovor) 15. februára 2019, 12:42

Najnovšie vzniklo Center for Life Detection Science (skratka CLDS). Vznik nového centra si kladie jasný cieľ. Nájsť odpoveď na večnú otázku - či sme vo vesmíre sami. V štruktúre budú pôsobiť nielen špecialisti priamo z NASA, ale budú spolupracovať aj s externými osobami. Medzi ne sa radia ďalší odborníci. Na začiatok z Georgetown University a Georgia Tech University.

Vyzerá to tak, že NASA to s hľadaním mimozemšťanov myslí vážne a nejde už len o nejaké sci-fi. Orientovať sa budú na vzdialené ľadové mesiace, exoplanéty a ďalšie známe miesta, kde sa môže vyskytovať život.

Domov
Zdieľať
Diskusia