Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2019, 10:25
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zoo odstránila pazúre levíčaťu v umelom spánku, aby sa s ním mohli hrať návštevníci. Krvavý zákrok má zaručiť bezpečnosť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Palestínska zoologická záhrada zrejme stavia radosť návštevníkov pred zvieratá.

Palentínska zoologická záhrada momentálne čelí vlnám nenávisti, keď sa v tamojšom mestečku Rafah začala propagovať možnosť hrať sa s levíčatom menom Falestine. Okrem toho, že levíča je zvieraťom a nie hračkou, musela Falestine podstúpiť procedúru v umelom spánku.

Tamojší veterinári totiž levíčaťu orezali pazúry, aby s nimi neohrozovalo návštevníkov zoologickej záhrady. Dnes je teda bez ostrých pazúrikov, no na druhú stranu má tlamu plnú ostrých zubov. Aj napriek tomu je však podľa zoo už Falestine „bezpečná“.

Aktivisti a neziskové organizácie už stihli krok označiť za brutálny, nehumánny a odporný, no je zjavné, že palestínska zoo myslí v prvom rade na návštevníkov než na zvieratá.

K situácii sa totiž vyjadril aj veterinár, u ktorého sa Falestine podrobila zákroku: „Jej pazúre boli ostrihané, aby nerástli pôvodnou rýchlosťou a návštevníci s deťmi sa mohli s levíčaťom hrať. Chceme návštevníkom priniesť radosť, úsmevy a dostať do zoo viac návštevníkov.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FOUR PAWS | VIER PFOTEN (@four_paws_international),

Domov
Zdieľať
Diskusia