Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2019, 11:31
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Supermoderné obytné jachty môžu v budúcnosti tvoriť celé mestá. Vyzerá takto budúcnosť?

ZAUJÍMAVOSTI MORE
Uložiť Uložené

Na Miami Yacht Show bola odprezentovaná 23-metrová jachta menom Arkup.

Klimatické zmeny sú obrovským strašiakom dnešnej spoločnosti a v žiadnom prípade nejde len o fikciu – rok 2018 už NASA označila za štvrtý najhorúcejší rok v zaznamenávanej histórii. Dôsledky tohto otepľovania pritom už cítime na topiacich sa ľadovcoch či náhlych zmenách počasia.

A keďže nás v budúcnosti zrejme čakajú katastrofické scenáre, na Miami Yacht Show bola odprezentovaná 23-metrová jachta menom Arkup, ktorá je kompletne sebestačná.

Luxusná jachta je kompletne poháňaná solárnou energiou a vyzerá ako dom na vode. Presne to však je aj cieľom, obytná jachta skrýva množstvo šikovných systémov, aby zabezpečila dobrú pohyblivosť a stabilitu aj napriek jej nezvyčajnému tvaru. Takto je odolná aj voči hurikánom.

Jachta s rozlohou až 404 metrov štvorcových so všetkými balkónmi aj terasami však je pritom len začiatkom, v spoločnosti Arkup si totiž predstavujú celé mestá postavené z moderných plávajúcich domov.

Domov
Zdieľať
Diskusia