Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2019, 15:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vegánska nevesta zakázala vstup na svoju svadbu všetkým rodinným príslušníkom, ktorí jedia mäso

ZAUJÍMAVOSTI SVADBA
Uložiť Uložené

Na Facebooku sa rozpútala divoká diskusia.

Vegánstvo si vďaka niektorým ľuďom získalo aj v našej spoločnosti negatívne meno. Napriek tomu, že väčšina vegánov si len začala uvedomovať neudržateľnú mieru konzumácie mäsa na našej planéte a vníma aj etickú stránku, občas sa objavia ľudia, ktorí túto myšlienku potiahnu do extrému.

Najnovšie sa o tom presvedčili členovia facebookovej skupiny Vegan Revolution, kde sa zdôverila nemenovaná žena so svojimi svadobnými problémami.

The unnamed bride-to-be posted on Facebook to say she wouldn't be inviting non-vegans to her big day. Credit: Reddit
The unnamed bride-to-be posted on Facebook to say she wouldn't be inviting non-vegans to her big day. Credit: Reddit

S budúcim manželom už dlhý čas fungujú na vegánskom životnom štýle, ale vraj si z nich rodinní príslušníci uťahovali a urážali ich. Rozhodla sa preto pomstiť tak, že niektorým členom svojej rodiny zakázala vstup na svoju svadbu, keďže im neposlala žiadne pozvánky.

Vysvetlila to so slovami, že na svadbe, ktorá má byť jedným z najšťastnejších dní jej života, nechce hostiť žiadnych vrahov schopných konzumovať živočíšne produkty.

Urážky ju vyprovokovali, pretože najskôr o zákaze vstupu pre všežravcov očividne nebola reč. Družičky si dokonca vybrali šaty, keď im nevesta oznámila, že sa pozvánky rušia.

Odporúčané
Najlepšie darčeky pre ženu na výročie svadby Najlepšie darčeky pre ženu na výročie svadby 12. februára 2024, 10:41

Na druhej strane, na sociálnych sieťach sa objavili aj vyjadrenia od družičiek, ktoré tvrdia, že nevesta len preháňa. Nikto ju vraj za vegánstvo neuráža, občas si z nej uťahujú, avšak pravidelne jej dokonca posielajú recepty na vegánske jedlá, takže nejde o žiadne pohŕdanie.

Ľudia mali pri príspevkoch od nevesty pocit, akoby vstúpila do fanatického kultu, pretože argumentovala slovami, že nemieni podrývať svoju etickú a hodnotovú výbavu len kvôli niekoľkým rodinným príslušníkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia