Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2019, 10:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Muž našiel 30 rokov starý Apple počítač a zistil, že stále funguje. Mohol dokonca pokračovať v uloženej hre

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Počítač Apple IIe nemal problém nabehnúť ani po dlhých rokoch strávených na povale.

Američan John Pfaff neveril vlastným očiam, keď na povale domu svojich rodičov narazil na zariadenie, ktoré používal snáď pred 30 rokmi. Úložné priestory domu ukrývali starý počítač Apple IIe a John zareagoval presne tak, ako by si od staršieho nadšenca technológií očakával. Hneď sa počítač pokúsil zapnúť a napodiv naskočil bez akýchkoľvek problémov.

Keď v škatuliach z rodičovského domu začal nachádzať aj diskety s hrami, vyskúšal jednu z nich vopchať dnu a zistil, že počítač mu ponúka možnosť pokračovať v hre presne tam, kde kedysi skončil.


Samozrejme, nepamätal si, kde pred desiatkami rokov prestal, ale takýmto spôsobom prešiel cez hry ako Adventureland, Millionware, Neuromancer a Olympic Decathlon.

Väčšina z nás si tento počítač pravdepodobne nemá ako pamätať, pretože bol z trhu vyradený v roku 1993, čiže 10 rokov po predstavení, a na Slovensku by sa bežný človek k takémuto americkému počítaču nedostal.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Ako informuje CNN, konkrétny model Apple Iie ponúkal na svoju dobu pokročilé funkcie ako používanie veľkých a malých písmen vďaka tlačidlám Shift a Caps Lock. John sa napokon zasmial na situácii, keď zariadenie ukázal svojim deťom.

Jeho najstaršie dieťa len neveriacky pozeralo na kopu súčiastok a vypytovalo sa, či ide naozaj o počítač. Žiadne dieťa nevedelo identifikovať, na čo by mohli slúžiť diskety, čo nie je zvláštne, keď sa človek pozrie na to, aké vychytávky dnes ponúka trh moderných technológií.



Domov
Zdieľať
Diskusia