Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2019, 12:00
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Na Slovensku budeš môcť vyberať peniaze z bankomatu bezkontaktne, inováciu chystajú viaceré banky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Do našej krajiny prichádza 21. storočie.

Technológie sa vo svete posúvajú míľovými krokmi a niekedy nestíhame zmeny ani poriadne registrovať. V našej krajine to je však tak trochu o niečom inom, inovácie k nám prichádzajú s istým meškaním.

Napríklad takej Slovenskej pošte trvalo dlhé roky zaviesť platbu kartou na svojich pobočkách, no nakoniec sa jej to v roku 2019 podarilo. Dobrú správu si pre nás tentokrát prichystalo viacero bánk. Postupne upravujú alebo vymieňajú bankomaty, aby zvládli výber peňazí bezkontaktne.

Vyberanie peňazí tak bude rýchlejšie a bezpečnejšie, keďže nehrozí fyzické skopírovanie údajov z karty. PIN však zrejme budeme aj naďalej zadávať. Banky VÚB, Tatra a OTP už s výmenou začali, spustenie plánujú v horizonte niekoľkých mesiacov až rokov.

Prechod na bezkontaktné bankomaty je finančné náročný a banky ich vymieňajú či upravujú postupne. „Bezkontaktné karty by sme chceli začať podporovať od budúceho roka. Predpokladáme, že dovtedy bude k dispozícii už viac ako 100 takýchto bankomatov našej banky po celom Slovensku,“ uvádza pre Živé hovorkyňa VÚB Lucia Luptáková. V podobnom duchu sa vyjadrili aj banky OTP a Tatra.

Na Slovensku budeš môcť vyberať peniaze z bankomatu bezkontaktne, inováciu chystajú viaceré banky
Zdroj: pixabay.com
Domov
Zdieľať
Diskusia