Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2019, 12:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slováci naleteli reštaurácii, ktorá chce variť a jesť psov. V rozhorčených komentároch nadávajú majiteľovi vymysleného podniku

ZAUJÍMAVOSTI PES SLOVÁCI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na slovenskom internete sa spustila vlna nevôle.

Slovenskí policajti už dlhšiu dobu prevádzkujú aj facebookovú stránku o hoaxoch a podvodoch, kde upozorňujú na nepravdivé správy, ktoré sa práve šíria po slovenskom internete. Museli si ťukať na čelo, keď sa Slováci najnovšie chytili na očividný podvod a provokáciu vtipálka, ktorý si na sociálnej sieti založil stránku Dog Corner – prvá psia reštaurácia.

Názov by síce mohol napovedať, že ide o reštauráciu, kam si môžeš priniesť aj svojho psa, ale opak je pravdou. Keď stránku navštíviš, rýchlo zistíš, že jej majitelia vraj otvárajú reštauráciu, kde si môžeš vychutnať dobroty priamo zo psieho mäsa. Príspevky hovoria o tom, ako si mnohé svetové kultúry psie mäso pravidelne vychutnávajú, a tak nastal čas priniesť tento koncept aj do našej krajiny.

Na stránke pribúdajú fotografie stiahnuté z rôznych internetových zdrojov od bežných reštaurácií až po niektorých lovcov a lovkýň. Nejde preto o autentické zábery zo srdca Bratislavy na Kamennom námestí, kde by sa mala reštaurácia podľa údajov na Facebooku otvárať.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Nikto na Slovensku neprevádzkuje a ani nebude prevádzkovať reštauráciu ponúkajúcu psie mäso, pretože ako skonštatovali policajti vo svojom statuse, takýto biznis by bol nelegálny, a tak by nebolo rozumné ho otvoriť priamo v centre hlavného mesta.

Policajti dokonca ľudí upozornili, že ich nemôžu neustále zásobovať správami o informáciách, ktoré si vie každý človek ľahko overiť. Stačilo by pár klikov a zapojenie kritického myslenia, aby si prišiel na to, že psia reštaurácia sa v Bratislave neotvára.

Na jednej strane treba uznať, že autor konceptu a facebookovej stránky si zo Slovákov dobre vystrelil a príspevky publikoval formou, vďaka ktorej naleteli stovky užívateľov, ale keby išlo len o experiment s kritickým myslením, Slovensko by dopadlo tragicky.

Na záver preto konštatujeme, že ide o hoax, žiadna reštaurácia na Slovensku nebude variť ani predávať psie špeciality, a tak sa nemusíš báť, že by akýkoľvek chlpáč skončil v polievke, za ktorú si niekto v centre Bratislavy zaplatí v rámci obedového menu.

Domov
Zdieľať
Diskusia