Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2019, 17:20
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ako vidia prezidentské voľby známe osobnosti? Opýtali sme sa Sajfu, Pil C-ho, Ega, Veroniky Ostrihoňovej a mnohých ďalších

REFRESHER EGO PIL C
Uložiť Uložené

Nezadržateľne sa blíži prvé kolo prezidentských volieb a s ním aj veľká zodpovednosť Slovákov, keďže medzi kandidátmi nájdeme aj stelesnené zlo.

Slovenskom aktuálne síce ešte otriasajú veľmi dôležité voľby na ústavných sudcov a mnoho iných problémov, no aj napriek náročným časom sa musíme popasovať aj s výberom novej hlavy štátu. Prvé kolo prezidentských volieb sa bude konať už 16. marca 2019, takže je ideálny čas pozrieť sa na to, z čoho si vlastne môžeme vyberať. 

Celkovo máme k dispozícii 15 kandidátov, pričom aktuálne dostupné prieskumy napovedajú, že reálne sa môže stať hlavou štátu približne tretina. My sme sa teda pri tejto príležitosti rozhodli osloviť známe osobnosti, ku ktorým máme ako web najbližšie, aby nám prezradili, ako vnímajú prezidentské voľby a aké sú ich názory pokiaľ ide o samotných kandidátov. 

Všetkým sme položili rovnaké otázky a pokúsili sme sa aj o rozmanitosť respondentov, takže okrem hudobníkov či tvorcov videí na YouTube si môžeš prečítať aj zopár slov od moderátorov či stand-up komikov. 

16. marec bude pre Slovensko veľmi dôležitý deň a je viac než dôležité nebrať ho na ľahkú váhu a naozaj prísť k urnám. V prípade, že by si obyvatelia našej krajiny demokraticky nezvolili hlavu štátu v prvom kole, to druhé je na programe 30. marca


 

1. Ako si vo všeobecnosti spokojný s kandidátmi na prezidenta. Máme si z čoho vyberať?

 

2. Čo pre teba zohráva pri voľbe prezidenta najdôležitejšiu rolu?

 

3. Máš už nejaký tip, koho by si možno volil, resp. koho by si určite nevolil a prečo?

Sajfa

1. Ja som tvor trvale nespokojný, ale žijeme v ako-takej demokracii, takže máme možnosť si vybrať. A určite je z koho si vyberať a každý by si mal vybrať. Ak je ozaj tak nespokojný a tvrdí, že nie je koho, tak nech sa o 5 rokov pokúsi kandidovať sám.

2. Som jednoznačne nasmerovaný k demokratickému kandidátovi, ktorý bude reprezentovať moje prodemokratické a proeurópske smerovanie našej krajiny.

3. Určite nebudem voliť Kotlebu a určite nebudem voliť nikoho pod hranicou 5 percent. A nebudem voliť ani človeka, ktorý v televízii tvrdil, že sa na nás chystá horda 10-tisíc utečencov z Afriky a za to, že on napísal facebookový status o tom, tak tí migranti neprišli.

Ako vidia prezidentské voľby známe osobnosti? Opýtali sme sa Sajfu, Pil C-ho, Ega, Veroniky Ostrihoňovej a mnohých ďalších
Zdroj: instagram.com/sajfa

Ego

1. Chýba mi tam medzi kandidátmi Kiska.


2. Najmenšie zlo.


3. Určite by som nevolil rasistu.

Ako vidia prezidentské voľby známe osobnosti? Opýtali sme sa Sajfu, Pil C-ho, Strapa, Selassieho a mnohých ďalších
Ako vidia prezidentské voľby známe osobnosti? Opýtali sme sa Sajfu, Pil C-ho, Strapa, Selassieho a mnohých ďalších Zdroj: instagram.com/egoemo

Joe Trendy

1. Vo všeobecnosti sa na to pozerám tak, že wow. Keď som videl finálny zoznam kandidátov, tak sa mi jemne zatočila hlava. Nad niektorými menami sa jednoducho musíš pýtať, že prečo.

2. Určite sú tam názory, sympatie a zvládnutie kampane, správanie počas nej, keďže veľa z tých ľudí som doteraz nepoznal. Je veľa rozhovorov a článkov aby si človek podľa vlastného uváženia vedel urobiť obraz o jednotlivých kandidátoch a vo voľbách sa rozhodol správne.

3. Rozhodovať sa budem medzi dvoma kandidátmi, momentálne asi viac Zuzana Čaputová ako Robert Mistrík. Tí ostatní, čo sú tam, tak to je mimo mňa. Dovolím si povedať, že sú tam niektorí až zlí ľudia. A ja chcem dobrého prezidenta.

Ako vidia prezidentské voľby známe osobnosti? Opýtali sme sa Sajfu, Pil C-ho, Strapa, Selassieho a mnohých ďalších
Ako vidia prezidentské voľby známe osobnosti? Opýtali sme sa Sajfu, Pil C-ho, Strapa, Selassieho a mnohých ďalších Zdroj: instagram.com/joe_trendy

Pil C

1. Určite sa dá vyberať, no na druhej strane si myslím, že takto bizarných kandidátov na prezidenta sme tu ešte nemali.  

2. V prvom rade, čo to je za človeka. Jeho pracovná minulosť a čo doteraz spravil alebo nespravil, jeho prejav na verejnosti aj jeho vízia. 

3. Ja budem určite voliť jedného z dvojice, ktorá sa teraz dohaduje, kto v prospech koho zloží kandidatúru. Snáď sa čoskoro dohodnú a snáď sa vyvarujeme situácie, že by sa obaja zúčastnili prvého kola. To by bolo úplné trieštenie voličských hlasov a hrozila by veľká pohroma pre Slovensko, lebo v druhom kole by sme si museli vybrať medzi Smerom alebo Harabinom. A to nechceme. 

Ako vidia prezidentské voľby známe osobnosti? Opýtali sme sa Sajfu, Pil C-ho, Strapa, Selassieho a mnohých ďalších
Ako vidia prezidentské voľby známe osobnosti? Opýtali sme sa Sajfu, Pil C-ho, Strapa, Selassieho a mnohých ďalších Zdroj: instagram.com/pil_c

Zomri

1. Vždy si bolo z čoho vyberať. Čo sa týka prezidentských volieb, to bolo aspoň posledných 15 rokov vždy tak, že tí normálni kandidáti nikdy nemali šancu dostať sa do druhého kola (o Kiskovi sme toho ešte veľa nevedeli). Psychopati pritom boli vždy zahojení niektorým kandidátom Smeru a stredná vrstva teda musela vždy voliť buď proti niekomu, alebo menšie zlo. Teraz je to inak. Dvaja silní nezávislí demokratickí kandidáti sa držia v čele, takže aj normálny človek si má z čoho vybrať.

Domov
Zdieľať
Diskusia