Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2019, 13:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ford vymyslel posteľ, ktorá tvoju frajerku či frajera presunie naspäť na jeho polovicu, keď sa začne rozťahovať

ZAUJÍMAVOSTI FORD
Uložiť Uložené

Automobilka aplikovala technológiu známu z áut na posteľ.

Ak pravidelne šoféruješ auto vyrobené v posledných rokoch, je vysoko pravdepodobné, že obsahuje aj technológiu zameranú na inteligentné vnímanie a korigovanie auta podľa čiar na cestách.

Keď auto začne čiaru bezdôvodne prekračovať, technológia ho dokáže jemnou korekciou vrátiť späť do svojho pruhu, a tak zabrániť potenciálnym nehodám. Automobilka Ford sa však pri príležitosti Valentína zamyslela nad tým, či by sa takáto technológia nedala využiť aj v bežnom živote.


Vymyslela pritom posteľ, ktorá zaručene poteší mnohých ľudí vo vzťahu. Zaľúbenosť je síce krásna, ale len do momentu, keď zistíš, že tvoja frajerka či frajer sa na teba v noci neustále tlačia a ty sa nemôžeš poriadne vyspať. V tom prípade sa cez noc budíš na to, že svojho partnera musíš nežne presunúť späť na jeho polovicu, inak to fungovať nebude.

Ford preto do svojej postele zabudoval niekoľko senzorov a najmä pohyblivý matrac, vďaka čomu vo chvíli, keď technológia zaregistruje pohyb a tlak na druhej strane postele, jednoducho partnera presunie späť.

Odporúčané
Najpredávanejší pick-up na svete dostal facelift, Ford F-150 je modernejší, univerzálnejší a verzia Raptor R ešte silnejšia Najpredávanejší pick-up na svete dostal facelift, Ford F-150 je modernejší, univerzálnejší a verzia Raptor R ešte silnejšia 25. septembra 2023, 10:30

Zatiaľ ide len o prototyp, ktorý sa tak skoro nebude predávať v bežných obchodoch, ale Ford sľubuje, že aj v budúcnosti sa bude snažiť aplikovať automobilové technológie do každodenných situácií. Pomocou takejto postele by naozaj mohla automobilka zachrániť množstvo vzťahov.

Domov
Zdieľať
Diskusia