Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2019, 13:15
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Zabudni na temnotu DCEU. Shazam! bude optimistický a zábavný hrdina s dušou dieťaťa

Zabudni na temnotu DCEU. Shazam! bude optimistický a zábavný hrdina s dušou dieťaťa
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY SHAZAM
Uložiť Uložené

Štúdio Warner Bros. sa už onedlho pokúsi nadviazať na mimoriadny úspech Aquamana komiksovkou Shazam! A to tentokrát v odľahčenejšom štýle.

Štúdio Warner Bros. a jeho filmový vesmír DCEU majú momentálne poriadny dôvod na radosť. Sólovke Aquamana sa totiž finančne nesmierne darí (čo dokazujú aj celosvetové tržby, ktoré sa momentálne nachádzajú na úrovni takmer 1,121 miliardy dolárov) a okrem pokračovania bol nedávno oznámený aj hororový spin-off.

Zraky štúdia aj komiksových fanúškov by sa už ale mali pomaly upierať k nadchádzajúcemu a zároveň jedinému tohtoročnému DCEU projektu. Tým je samozrejme Shazam!, ktorý sa dnes opäť predstavil ďalšou ukážkou. V nej sa okrem záberov z filmu navyše objavia aj herci a režisér, aby nám o samotnom hrdinovi čo-to prezradili. 

Príbeh sa zameria na mladého Billyho Batsona (Asher Angel), ktorý pracuje ako reportér v rádiu. Toho jedného dňa mocný kúzelník Shazam vyberie, aby sa stal hrdinom, bojoval proti bezpráviu a hájil spravodlivosť. Bude teda obdarený schopnosťami šiestich mýtických postáv (Šalamún, Herkules, Atlas, Zeus, Achilles, Merkúr), pričom stačí zakričať „SHAZAM“ a zo 14-ročného chlapca sa zrazu stane dospelý superhrdina Shazam (Zachary Levi).

Odporúčané
Shazam! zarába v rámci DCEU najmenej, no získal si srdcia fanúšikov aj kritikov (Box Office) Shazam! zarába v rámci DCEU najmenej, no získal si srdcia fanúšikov aj kritikov (Box Office) 7. apríla 2019, 19:06

Podľa slov tvorcov nemáme čakať žiadnu prehnanú temnotu ani osudovosť, čo nám znova potvrdila aj ukážka vyššie. Tá znova vnadí skôr na optimistický, zábavný a nenáročný blockbuster s nadhľadom. Budeme teda dúfať, že to tvorcom vyjde a v kine si to poriadne užijeme.

Za réžiou stojí David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation), o scenár sa postaral Henry Gayden (Earth to Echo) spoločne s Darrenom Lemkem (Shrek Forever After) a okrem vyššie spomínaných hercov si vo filme zahrá napríklad aj Mark Strong, Michelle Borth,  Djimon HounsouJack Dylan Grazer či Adam Brody. Premiéra snímky je u nás naplánovaná na 4. apríla (duben) 2019 a ak sa o nej chceš dozvedieť ešte viac, vstúp do tohto vlákna.

Shazam! trailer
Shazam! trailer Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia