Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2019, 19:34
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Známy Slovák predal svoju milovanú firmu za viac ako 10 miliónov eur. WebSupport odovzdal do nových rúk

TECH
Uložiť Uložené

Michal Truban dnes oznámil dôležité rozhodnutie.

Meno Michal Truban si zrejme už počul. Stojí za najväčšou hostingovou spoločnosťou na slovenskom trhu WebSupport, ktorú vybudoval vlastnými rukami prakticky z ničoho. Začal sa jej venovať po prekročení prahu dospelosti a za posledných 17 rokov ju dotiahol na samotný vrchol, čo by samozrejme nedokázal bez pomoci svojho manažmentu a zamestnancov.

Dnes sa WebSupport môže pochváliť tržbami viac ako 4 milióny eur ročne, počtom zákazníkov presahujúcim 140-tisíc a slušným objemom 170-tisíc registrovaných domén. A ešte aj novým majiteľom, pretože Truban svoju firmu predal. Svojim fanúšikom to oznámil na Facebooku, kde nahral video, v ktorom objasňuje rozhodovanie aj dôvody, prečo ju zveril do rúk dánskej nadnárodnej spoločnosti.

Ako sám konštatuje, predajom firmy sa zabezpečil na celý život. Keby chcel, už nikdy v živote nemusí ani pohnúť prstom. Zmluva mu síce nedovoľuje prezradiť, koľko peňazí za predaj firmy dostal, ale vyhlásil len toľko, že ju predal za dvojcifernú čiastku v miliónoch eur. Na predaji preto zarobil minimálne 10 miliónov eur, avšak možno ešte viac. Nezáleží však na tom, akú čiastku zinkasoval.

Zaujímavo vyznieva skôr fakt, že Truban vraj dostal vyššiu finančnú ponuku od slovenského finančného žraloka, ale firmu nechcel zveriť do jeho rúk. Rozhodol sa prijať nižšiu ponuku spomínanej dánskej investičnej spoločnosti Axcel, čím sa WebSupport stal členom skupiny Loopia Group.

Momentálne sa chce venovať politickej kariére v rámci Progresívneho Slovenska, pričom vyhlasuje, že sa nikto nebude musieť obávať o zdroje financií tohto politického subjektu. Po predaji má peňazí viac než dosť, a tak podľa neho nebudú potrebné žiadne pofidérne dary od oligarchov.

Domov
Zdieľať
Diskusia