Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2019, 10:50
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Grammy 2019: Country porazilo rap, zažiarili aspoň Cardi B a Drake

HUDBA
Uložiť Uložené

61. odovzdávanie cien Grammy prinieslo jedno zaujímavé prekvapenie, väčšina cien vďak putovala do rúk očakávaných víťazov

Počas uplynulej noci prebehlo už 61. odovzdávanie cien Grammy a aj keď sa v posledných rokoch vynáralo množstvo pochybnosti o skutočnej relevantnosti týchto cien, nakoniec ich všetci rovnako veľmi rešpektujú. Slávnostného večera sa zúčastnili najväčšie svetové mená hudobného priemyslu a dočkali sme sa jedného zásadného prekvapenia. 

Najlepšou nahrávkou, skladbou a videoklipom roka je This is America od Childish Gambina, ktorému stačilo v minulom roku nahrať jednu kritickú skladbu voči systému Donalda Trumpa a najprestížnejšie ceny s ňou bude zbierať ešte zopár mesiacov. 

Nováčikom roka sa stáva Dua Lipa. Keď už sme pri pope, cenu za najlepší vokálny popový album získala Ariana Grande a najlepším duetom je Shallow

Čo sa týka rapového žánru, ten si podľa očakávaní podmanila Cardi B so svojím albumom Invasion Of Privacy. Ide o veľký krok pre ženský rap vo všeobecnosti, no minimálne Nicki Minaj to bude musieť ešte nejaký čas predýchavať. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

It wouldn't be the #GRAMMYs without some dramatic looks on the red carpet. Swipe for some fashion.

Príspevok, ktorý zdieľa Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy),

Titul najlepšej rapovej skladby patrí torontskému reprezentantovi Drakeovi, ktorý minulý rok ovládol projektom Scorpion a obzvlášť trackom God's Plan. Ten by mal v nasledujúcich týždňoch prekročiť hranicu miliardy views na YouTube, takže sa budú s výberom víťaza určite stotožňovať aj fanúšikovia. 

Suverénne najväčším prekvapením je však cena za album roka. Medzi obrovskou konkurenciou sa podarilo zvíťaziť country speváčke Kacey Musgraves s albumom Golden Hour. Tá sa pridáva ku kapacitám ako Adele, Bruno Mars alebo Taylor Swift, ktorí rovnakú cenu získali v minulých rokoch. Aj keď sme očakávali skôr rapového víťaza, toto prekvapenie v podaní Grammy ocení každý multižánrový fanúšik. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

@spaceykacey has her hands full of GRAMMY gold! Congrats on taking home Album Of The Year Where would you keep all of your #GRAMMYs?

Príspevok, ktorý zdieľa Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy),

Domov
Zdieľať
Diskusia