Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2019, 19:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Už 40-tisíc Slovákov podpísalo petíciu proti držaniu psov na reťazi

ZAUJÍMAVOSTI PES PETÍCIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Organizácia Sloboda zvierat bojuje za práva štvornohých chlpáčov.

Možno si spomínaš na náš článok spred niekoľkých týždňov, v ktorom sme upozorňovali na to, ako často končia psíky priviazané na reťazi.

Organizácia Sloboda zvierat už dlhší čas pripomína, že vo vyspelých krajinách ako Nemecko, Rakúsko, Belgicko či Holandsko majú držanie psov na reťazi zakázané, ale na Slovensku sa stále kontrolóri stretávajú s tým, že psíky na reťaziach trpia.

Aj priamo v útulkoch končia štvornohí chlpáči, ktorí boli zachránení v hodine dvanástej a ich majitelia v žiadnom prípade nedodržiavali zákon. Ten súčasný majiteľom umožňuje držanie psov na reťazi pod podmienkou, že sú reťaze pravidelne každý deň odopnuté a pes má možnosť vybehať sa.

Avšak, množstvo ľudí legislatívu nedodržiava a svoje psy nechávajú napospas osudu a najmä počasiu.

Už 40-tisíc Slovákov podpísalo petíciu proti držaniu psov na reťazi
Zdroj: Sloboda zvierat

Aj preto vznikla petícia Slobody zvierat, ktorej cieľom je pritlačiť na poslancov v parlamente a prinútiť ich navrhnúť novelu zákona. Vďaka tomu by mohli byť reťaze zakázané. Organizácie niektorým nespokojným chovateľom odkazuje, že existujú koterce, kde majú psíky väčšie pohodlie a nemusia tráviť svoje dni pripnuté na reťazi.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

O sile občianskej spoločnosti svedčí aj fakt, že petíciu v krátkej dobe podpísalo viac ako 40-tisíc ľudí, a tak existuje nádej, že sa parlament bude problematikou zaoberať. Keby si chcel svojou troškou pomôcť aj ty, klikaj na stránku Slobody zvierat a podpíš petíciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia