Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2019, 4:09
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Amerických -51 °C si odniesli aj nevinné zvieratá. Z úbohej mačičky sa stala kocka snehu a ľadu

ZAUJÍMAVOSTI USA ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Ľudia neboli jediní, kto počas zimy trpel.

Kým tu na Slovensku zažívame teploty primerané tomuto ročnému obdobiu, v severných častiach USA sa teploty vplyvom klimatických zmien znížili až na -51 °C, čo sú, samozrejme, rekordy. Extrémna situácia je už ustálená, no treba myslieť na to, že šialenou zimou netrpeli len ľudia, ale i zvieratá.

Plné ruky práce mali v Animal Clinic of Kalispell v americkom štáte Montana, ktorý arktický chlad naplno zasiahol. Priam symbolom ľadovej apokalypsy sa stala mačka Fluffy, ktorú ľudia našli uviaznutú v chladnom počasí.

Zo zvieraťa sa prakticky stala kocka ľadu a snehu. Samozrejme, veterinári ihneď začali bojovať o jej život. Trvalo takmer dve hodiny, kým z mačičky dostali všetok sneh a ľad. Až potom ju mohli napojiť na infúziu a dodať jej všetky potrebné živiny.

Je pritom neuveriteľné, ako blízko bola Fluffy vlastnej smrti a je zázrak, že dnes v šťastí žije. Jej telesná teplota bola totiž tak nízka, že ju veterinárny teplomer nedokázal ani len zmerať. Dá sa tak predpokladať, že bola minúty od zamrznutia, nakoniec však všetko dobre dopadlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia