Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2019, 15:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najbohatšieho muža sveta vydierajú kvôli nahým fotkám, ktoré si posielali s milenkou. Jeff Bezos vyšiel s pravdou von

TECH JEFF BEZOS
Uložiť Uložené

Jeff Bezos zverejnil obvinenia na svojom blogu.

Majiteľ Amazonu Jeff Bezos neohrozene kraľuje v rebríčku najbohatších ľudí sveta. Miliardár sa v uplynulých týždňoch stal stredobodom pozornosti, keď spoločne s manželkou MacKenzie oznámili, že sa budú rozvádzať.

Na internete sa hneď spustila polemika o tom, koľko peňazí zo spoločného majetku MacKenzie získa, či sa dvojica dohodne mimosúdne, alebo či vôbec mali podpísanú predmanželskú dohodu. Špekulovalo sa o tom, že aj keby MacKenzie získala len polovicu majetku, vyšplhala by sa veľmi vysoko aj v rebríčku najbohatších ľudí na celej planéte.


Oznámenie o rozvode však mal zneužiť americký bulvár National Enquirer prostredníctvom svojej materskej spoločnosti American Media Inc. (AMI). Keď Bezos vyhlásil, že sa rozvádza, National Enquirer onedlho publikoval článok o tom, ako miliardár udržiaval mimomanželský vzťah s americkou moderátorkou Lauren Sanchez.

Odporúčané
Satelitný internet Starlink Elona Muska si už môžeš objednať aj na Slovensku Satelitný internet Starlink Elona Muska si už môžeš objednať aj na Slovensku 23. februára 2021, 14:36

V 11-stranovom článku boli zverejnené aj súkromné správy medzi Bezosom a jeho milenkou, ku ktorým mali mať prístup len oni dvaja, a tak sa majiteľ Amazonu pustil do vyšetrovania.

Vyšetrovanie zrejme vystrašilo spoločnosť American Media Inc., a preto sa jej zástupcovia rozhodli Bezosovi vyhrážať a vydierať ho. Mali vraj k dispozícii množstvo nahých fotiek, ktoré si medzi sebou on s milenkou posielali, a vyhrážali sa mu, že ich zverejnia, ak neprestane pátrať po pôvode úniku súkromných správ.

Ba čo viac, na oplátku za nezverejnenie fotiek vyžadovali, aby Bezos verejne vyhlásil, že články bulváru National Enquirer o ňom nemajú žiadne politické pozadie ani politickú motiváciu, čo však podľa Bezosa nie je pravda.

Miliardár je vlastníkom amerického periodika Washington Post, ktoré pozorne monitoruje, čo sa deje v tamojšej vláde na čele s Donaldom Trumpom, a to sa údajne Bielemu domu nepáči. Trump je priateľom majiteľa spomínaného bulváru Davida Peckera, pričom ten prezidentovi v minulosti pomáhal aj s vyplatením peňazí za mlčanie pre modelku Playboya, s ktorou mal Trump udržiavať mimomanželský vzťah.


Odporúčané
Toto si o Jeffovi Bezosovi možno netušil. Nenechal sa vydierať nahými selfies a má telo ako The Rock či Vin Diesel Toto si o Jeffovi Bezosovi možno netušil. Nenechal sa vydierať nahými selfies a má telo ako The Rock či Vin Diesel 16. júla 2020, 10:12

Osobné vyšetrovanie Bezosa podľa jeho slov naznačovalo, že National Enquirer háji politické záujmy, keď zverejnil súkromné správy aj články zosmiešňujúce majiteľa Amazonu.

Bezos v blogu napísal, že sa nebude zapájať do žiadnych politických hier, korupčných praktík ani klientelizmu, a tak sa nenechá vydierať, ale radšej všetko zverejní. Samozrejme, nechce, aby boli zverejnené jeho nahé fotky, ale vraj by prijal poškodenie vlastnej reputácie, ako keby mal celému svetu klamať.


Zverejnenie nahých fotiek malo poškodiť aj reputáciu Bezosa ako šéfa Amazonu. Fotky mali akcionárom naznačiť, že je nespoľahlivý, nedáva si pozor a robí zlé rozhodnutia. Na to miliardár reagoval so slovami, že o jeho zručnostiach svedčí výkon Amazonu v posledných rokoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia