Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2019, 10:50
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Košický youtuber skočil do hrobky a odfotil si lebku. Za hanobenie mŕtveho mu už hrozia tri roky

ZAUJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Usvedčuje ho jeho vlastná fotografia.

Nedávno sme písali o youtuberovi a jeho priateľke, ktorí vyskakovali z idúceho vlaku. Prvý skočil kameraman. Dievča na videu najskôr nechcelo skončiť, no chlapec ju presviedčal. „Hej, poď,“  hecuje ju. Po dopade ju zatacká a takmer padá priamo pod vlaku. Zhodou okolností ide o toho istého chlapca.

22-ročný youtuber Patrik tentokrát neriskoval život, ale zneuctil mŕtveho. Nakladal s ľudskými ostatkami v rozpore so zákonom. Ako mu na to prišli? Nuž, mladík sa s tým pochválil na sociálnej sieti. 

„Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený Košičan skočil cez betónovú parapetu do hrobky zosnulého na jednom z košických cintorínov. S ostatkami zosnulého manipuloval, chytal ich a prekladal, pričom si to nahrával na video a zverejnil na sociálnej sieti,“ uviedla polícia na svojom facebookovom profile.

Youtubera z východu polícia obvinila z hanobenia mŕtveho, hrozia mu tri roky za mrežami
Youtubera z východu polícia obvinila z hanobenia mŕtveho, hrozia mu tri roky za mrežami Zdroj: Facebook Polícia Slovenskej republiky

Na objasnení prípadu pracovali policajti aj vo svojom voľnom čase a monitorovali sociálne siete. „V spolupráci s košickými kriminalistami a policajtmi OO PZ Košice Ťahanovce sa podarilo podozrivú osobu stotožniť, po vyhodnotení dôkaznej situácie a vykonaní potrebných úkonov za jeho neúctivé správanie aj obviniť,“ píše v statuse polícia.

Mladíkovi hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. Stihol sa už vyjadriť aj na svojom kanáli, video má takmer 30 minút. „Nečakal som, že keď si odfotím lebku, tak je to hneď trestný čin, bude ma čakať elektrické kreslo. Ak ma za toto zatvoria, budem sa smiať a plakať tri roky,“ hovorí vo videu. „Odfotil som si mŕtvolu. Koho to nezaujíma?“ bol jeden z jeho argumentov.

Domov
Zdieľať
Diskusia