Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2019, 1:01
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Nádherný Velar pritvrdil. Striktne limitovaná verzia dostala 550-koňovú V8-čku

Nádherný Velar pritvrdil. Striktne limitovaná verzia dostala 550-koňovú V8-čku
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.landrover.com/news/2019/02/new-range-rover-velar-svautobiography-dynamic-edition-refined-power" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">landrover.com</a>
TECH RANGE ROVER
Uložiť Uložené

Vrcholný variant poháňa kompresorom preplňovaný osemvalec.

To, že Range Rover Velar patrí medzi najkrajšie SUV na trhu je asi jasné, až teraz sa však na svetlo sveta predral ostrý variant, ktorý zaujme aj výkonnostnými parametrami. Land Rover totiž predstavuje striktne limitovanú verziu SVAutobiography Dynamic Edition, ktorá vznikne v počte len 999 kusov, pričom na trhu bude len jeden rok.

Briti tak odpovedajú na správu o tom, že koncept Range Rover Coupé napokon v sériovej podobe nevznikne, a teda prinášajú aspoň inú exkluzivitku. Jej podstatou je nádherný Velar v prísnejšom balení, keďže karosériu v tomto prípade zdobia podstatne agresívnejšie a masívnejšie nárazníky, či výrazná štvorica koncoviek výfuku.

 

hf
hf Zdroj: media.landrover.com

Do interiéru sa nasťahoval menší športový volant, hliníkové pádla pod ním, zatiaľ čo väčšina tlačidiel dostala akúsi vrúbkovanú povrchovú úpravu, v ponuke však nechýba ani karbón. Ako uvádza samotná značka, ladeniu športového podvozka technici venovali vyše 64-tisíc hodín. Nové sú až 21" (za príplatok 22") disky, ale aj výkonné brzdy s priemerom 395, respektíve 396 milimetrov.

Veľké veci nastali hlavne pod kapotou, keďže o pohon sa stará kompresorom preplňovaný 5-litrový benzínový osemvalec s výkonom až 405 kW / 550 koní a 680 Nm. Vďaka masívnej porcii sily a špičkovému 8-stupňovému automatu dokáže tento Velar akcelerovať na stovku za 4,5 sekundy a uháňať rýchlosťou až 275 km/h. Cenové relácie sú v našich končinách zatiaľ nejasné, britská cena však štartuje na úrovni 86-tisíc libier.

Späť
Zdieľať
Diskusia