Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2019, 19:56
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Žiline pribudne bikesharing! Na 120 bicykloch sa prevezieš zadarmo

TECH ŽILINA
Uložiť Uložené

Červené bicykle pripravilo mesto v spolupráci s automobilkou KIA.

Po úspešnom štarte bikesharingu v Bratislave sa zrejme inšpirovali aj iné mestá a spoločnosti, keďže inciatívy na zdieľanie bicyklov vznikajú na každom rohu. Po tom, čo sa o bikesharingu hovorilo v Košiciach, teraz s istotou prichádza do Žiliny s názvom BikeKIA.

Na projekt, ktorý mesto pripravuje s automobilkou KIA sa čakalo niekoľko mesiacov.. Teraz sú však vybudované všetky stanice a pripravená je aj aplikácia. Všetko okrem samotného jazdenia funguje už od 1. februára.

Samotné bicykle budú spustené v priaznivejšom počastí, teda už 1. apríla. Na 20 dokovacích staniciach budeš mať k dispozícii 120 bicyklov.

Žilinský bikesharing bude navyše bezplatný, no pri registrácii je potrebné uviesť aj platobnú kartu. KIA a Žilina budú údaje potrebovať pre prípad, že sa bicykel náhodou zničíš. Všetky potrebné informácie o žilinskom bikesharingu nájdeš na oficiálnom webe projektu.

V Žiline pribudne bikesharing! Na 120 bicykloch sa prevezieš zadarmo
Domov
Zdieľať
Diskusia