Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2019, 12:25
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Apple Watch zachránili život dôchodcovi, ktorý spadol v kúpeľni a zostal v bezvedomí. Utrpel trojitú fraktúru lebky

TECH
Uložiť Uložené

Nórsky dôchodca môže hodinkám ďakovať za svoj život.

Keby si nórsky dôchodca nezaobstaral inteligentné hodinky Apple Watch, dnes už nemusel byť nažive. Ako informoval nórsky portál NRK, Toralv Østvang zašiel do kúpeľne, ale nezobral si so sebou mobil.

V kúpeľni mu pravdepodobne prišlo zle, omdlel a nepríjemne spadol na podlahu. Pri páde utrpel trojitú fraktúru lebky a zostal v bezvedomí, lenže život mu zachránili hodinky Apple Watch, pretože zariadenie od kalifornskej spoločnosti dokáže rozoznávať prudké pády a v prípade potreby aj rovno kontaktovať záchrannú službu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Apple Watch World (@applewatchworld),

Majitelia nad 65 rokov majú túto záchrannú funkciu po registrácii zapnutú automaticky, a tak to bolo aj v prípade Toralva. Systém funguje tak, že ak po zaznamenaní pádu majiteľ hodiniek do jednej minúty nezareaguje a hodinky nezačne používať, záchranári vedia získať jeho presnú polohu a doraziť na miesto v čo najrýchlejšom čase.

Ako skonštatovala dôchodcova dcéra, jej otec si do domu nikdy neplánoval nainštalovať žiadne zariadenie, ktoré by vedelo zaznamenávať pády a spúšťať alarm, ale investícia do hodiniek od Apple bola zrejme tou najlepšou za posledné roky.

Domov
Zdieľať
Diskusia