Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2019, 16:08
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Deti Rogera Federera si čítajú slovenské rozprávky, kým otec pobehuje po kurte. Na slovenčinu nezabúdajú

ŠPORT TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ak si majú vybrať, radšej sa deti rozprávajú po slovensky.

Nie je žiadnym tajomstvom, že populárny švajčiarsky tenista Roger Federer je od roku 2009 ženatý so Slovenkou Mirkou. Spojili ich kurty a dnes spoločne vychovávajú štyri deti.

Dvojičky Myla a Charlene sa venujú plávaniu a ich učiteľkou je bývalá slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní Lucia Allárová. Tá sa pre tenniswordusa.org vyjadrila, že 9-ročné dievčatá plynule rozprávajú po slovensky a počas otcových zápasov si sem-tam čítajú slovenské rozprávky. „Vždy sa dievčat pýtam, v akom jazyku chcú, aby prebiehal plavecký výcvik. Vyberú si slovenčinu.“

Lucia v interview prezradila aj to, ako prebiehalo prvé stretnutie so švajčiarskym tenistom. „Potriasol mi ruku a povedal: Ahoj, ja som Roger Federer. Bolo to smiešne, pretože všetci fanúšikovia tenisu vedia, kto je,“  spomína.

Odporúčané
Slovák Marcus trénuje tenis na Maldivách: Bon Jovi trénoval každý deň, najväčší tringelt mi nechal Čech (Rozhovor) Slovák Marcus trénuje tenis na Maldivách: Bon Jovi trénoval každý deň, najväčší tringelt mi nechal Čech (Rozhovor) 7. januára 2024, 12:30

Štvorroční synovia Mirky a Rogera sa venujú tenisu. Lucka je však presvedčená, že aj oni dvaja neskôr objavia čaro plávania a pridajú sa do tréningového cyklu k dievčatám.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage),

Domov
Zdieľať
Diskusia