Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2019, 15:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovensko chcelo turistov očariť krátkymi sukňami, ale na Tatry sa zabudlo. Propagačné stánky na veľtrhu nezahviezdili

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na viedenskom veľtrhu boli prítomné aj naše regióny.

V susednej Viedni sa pravidelne koná svetový veľtrh cestovného ruchu Ferien Messe, na ktorom majú ľudia možnosť v srdci Európy spoznať tie najlákavejšie svetové destinácie. Reportéri z portálu Aktuality.sk šli priamo na výstavu, aby zistili, ako sa na záujem turistov pripravilo Slovensko, ale domov sa nevracali s nadšením.

Našu krajinu čakajú už o pár mesiacov majstrovstvá sveta v hokeji, na čo sme pri propagácii krajiny stavili. Dominantný bol stánok Bratislavy, kde postával maskot majstrovstiev Macejko a do tónov skladby od AC/DC Highway to Hell tancovali dve roztlieskavačky v krátkych sukničkách a s veľkými výstrihmi.

Sleduj video, ktoré zachytáva bratislavský stánok v plnej paráde

Stánok sa síce zameriaval na hokej, lenže lístky na zápasy neboli priamo na mieste dostupné, aj keď sa o vstupenky zaujímalo viacero ľudí.

Aktuality.sk smutne konštatujú, že sa pri prezentácii Slovenska sa zabudlo aj na Tatry. Prezentáciu našich hôr by si nenašiel pri žiadnom zo stánkov, či už pri Bratislave, Košiciach, Nitre ani Trnave. Hostesky priznávali, že sa ich ľudia na Tatry vypytujú. Na druhej strane Poliaci lákali turistov aj na veľhory a to veľmi úspešne.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Portál stánkom vyčíta aj to, že sa neprezentovali ako regióny zo Slovenska. Bežný turista by pri stánkoch Trnavy či Nitry nenašiel žiadne slovenské symboly, čím by mu prezentácia dávala jasne najavo, kam treba Región Nitra zaradiť. 

Rozhodne si klikni aj priamo na web Aktuality.sk, kde nájdeš reportáž v celom znení a môžeš sa dočítať, koľko peňazí regióny na výstavu vynaložili a ako reagovali na jednotlivé kritické hodnotenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia