Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. februára 2019, 15:51
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Odhryzol netopierovi hlavu, vypil 4 fľaše koňaku za deň. 20 zaujímavostí o Ozzy Osbournovi, ktoré si možno nevedel

Odhryzol netopierovi hlavu, vypil 4 fľaše koňaku za deň. 20 zaujímavostí o Ozzy Osbournovi, ktoré si možno nevedel
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:OzzyOsbourne-1.jpg" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">wikimedia.org</a>
HUDBA HUDBA OZZY OSBOURNE
Uložiť Uložené

Legenda z Anglicka bezpochyby patrí medzi najkontroverznejšie postavy hudobnej scény.

Ozzy Osbourne je dnes už starý 70-ročný pán. Trochu nahluchlý, musíš k nemu prísť naozaj blízko, aby ťa počul. Je náchylný na choroby, trpí Parkinsonom. Zdravie ho už veľmi neposlúcha. Veď prečo aj? Sám tvrdí, že je prekvapený, že sa dožil takého vysokého veku, keď 40 rokov len pil, drogoval a zabával sa.

John Michael Osbourne sa narodil 3. decembra do chudobnej rodiny. Bol štvrtý zo šiestich detí, žili v malom dome v Birminghame.  Ozzy nikdy nebol dobrý v škole a odmalička miloval hudbu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne),

Sólová kariéra ho vystrelila na vrchol

Začal spievať s kapelou Earth, ktorá sa neskôr premenovala na Black Sabbath. Venovali sa rocku a často experimentovali so zosilneným zvukom a tvrdšími akcentmi. Vďaka nim vznikol nový hudobný štýl hard rock.

Kapela vydala v roku 1970 svoj prvý debutový album a postupne začala získavať na popularite. Dôkazom je aj koncert o štyri roky neskôr, kapela si zahrala na California Jam pred 250 000 fanúšikmi. V roku 1979 sa ale s ostatnými členmi Black Sabbath nepohodol a dal sa na sólovú dráhu, čo sa mu nakoniec vyplatilo. Bol komerčne oveľa známejší, ľudia ho začali pre jeho výstredné správanie milovať.

Vydal niekoľko albumov, každý z nich dosiahol miliónové predaje. V roku 1983 koncertoval na US Festivale pred 250 000 ľuďmi. Vystúpil aj na legendárnom Live Aid a v roku 1989 vystúpil na Moscow Music Peace Festival, čo bol prvý veľký rockový koncert hudobných hviezd zo západu na území ZSSR.

Šialená rodina

V roku 1996 založil so svojou druhou ženou Sharon Ozzfest – festival venovaný hard roku. Časť zisku organizátori venujú každoročne na charitu.

V roku 1997 sa spevák k Black Sabbath vrátil. V roku 2006 ho ako člena kapely uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Ako sólový umelec vydal jedenásť albumov, posledný s názvom Scream uviedol na trh v júni 2010.

Ozzyho prvou manželkou bola Thelma Mayfair, rozviedli sa v roku 1981. Má s ňou dcéru Jessicu a syna Louisa.  Spevák si neskôr začal s dcérou svojho manažéra Dona Ardena Sharon. Ich rodinný život bol miestami poriadne šialený a búrlivý. Ozzy sa dokonca dostal aj pred súd, Sharon škrtil a vyhrážal sa jej, že ju zabije. Majú spolu tri deti – dcéry Aimee a Kelly a syna Jacka. Posledný menovaný pomohol ocovi v roku 2010 napísať autobiografickú knihu, ktorá svojho času patrila medzi bestsellery.

Spísali sme pre teba dvadsať zaujímavostí, ktoré by si mal o tejto rockovej legende vedieť.

  • Ozzy mal tento rok koncertovať po Európe spolu s Judas Priest. Zdravie mu to však nedovolilo.  „Sľubujem, že turné s Judas Priest dokončím. Práve ho presúvame na začiatok septembra,“ uviedol Ozzy.
  • Raz skoro zomrel. Nie však pre drogy či alkohol, ale pri natáčaní klipu. V roku 1984 malo v klipe vybuchnúť zrkadlo. Nešťastne sa jeden z črepov zasekol spevákovi priamo do krku, čo Ozzymu spôsobilo trvalé následky. 
  • Ozzy nenávidí Vianoce. „Sú pre ľudí, čo milujú nakupovanie a pre deti. Ja som vždy chcel len pracovať, spraviť poriadnu šou a zabaviť sa.“
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne),

  •  „Za mlada“  hádzal po svojich fanúšikoch na koncerte surové mäso. Akousi tradíciou sa tiež stalo vylievanie vody na prvé rady.
  • Ozzy bol z chudobnej rodiny, žil v nedôstojných podmienkach. Nemali tečúcu vodu, vraj mal len jedno tričko, topánky a nohavice. Začal kradnúť a dostal sa aj do väzenia. Zlodejčina mu moc nešla, našťastie neskôr našiel záľubu v hudbe.
  • Každý chce na stretnutí s obchodnými partnermi zažiariť a Ozzy nie je výnimkou. Priamo pred nimi vytiahol živú holubicu a odhryzol jej hlavu. Veľa ľudí tomu neverilo a speváka provokovali. Jeden fanúšik preto hodil na Ozzyho počas koncertu živého netopiera. Osbourne ho schmatol a priamo pred očami tisícok ľudí mu odhryzol hlavu.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Today marks the 37th Anniversary since I bit a head off a f*cking bat! Celebrate with this commemorative plush with detachable head. https://bit.ly/2RUawfj

Príspevok, ktorý zdieľa Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne),

  • Ozzy musel chodiť na injekcie proti bolesti. Netopier sa totiž v posledných sekundách stihol taktiež zahryznúť a spôsobil spevákovi zranenia.
  • V roku 1992 ukončil svoju kariéru. Cítil sa unavený a zničený. O rok neskôr vydal živý dvojalbum, za ktorý získal svoju prvú cenu Grammy.
  • Možno si pamätáš na reality šou The Osbournes. Vysielala ju MTV, kamery mapovali súkromie rodiny. Šou bola najúspešnejší projekt v histórii televízie. Rodina za účinkovanie zinkasovala 20 miliónov dolárov.
  • Vraj každý deň cvičí, v deň koncertu drží diétu, stále sa snaží obmedzovať drogy i alkohol.
  • V roku 2008 získal ocenenie Žijúca legenda.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne),

  • Po skončení základnej školy vystriedal niekoľko zamestnaní. Pracoval ako inštalatér, upratovač či pracovník na jatkách.
  • „Myslel som si, že zomriem, keď som stretol Paula McCartneyho. Beatles sú moja obľúbená kapela. Preto som sa dostal do hudby,“ prezradil Osbourne dôvod, prečo sa začal hudbe venovať naplno.
  • Jeho otec bol alkoholik, ktorý často syna a manželku bil. Mnohí sa domnievajú, že pre jeho ťažké detstvo je Ozzy taký, aký je.

  • Príbeh Čarodej z krajiny Oz ho odmalička natoľko fascinoval, že mu podľa neho spolužiaci vymysleli meno. To mu už prischlo. Navyše bol podivín. Po večeroch vraj ľudí strašil v maske Draculu.
  • „Je fajn flámovať dva dni v kuse. Ja som to ale robil štyridsať rokov. Bez prestávky. Boli časy, keď som obrátil štyri fľaše koňaku denne,spomína na svoje najdivokejšie časy.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne),

  • Tím vedcov z organizácie Knome sa podujal na to, aby analyzoval celý Ozzyho genóm, pretože nevedeli pochopiť, ako dokázal prežiť viac než štyri desaťročia plné alkoholu a tvrdých drog bez toho, aby to rockerove telo nadobro nevzdalo. Po smrti chce Osbourne „darovať“ svoje telo na účely skúmania imunity.
  • Ozzy miluje psy. Niekoľko rokov dozadu ich mal desiatky. „Keď prídem domov, tak to znamená, že máme o štyroch nových psov viac,“ povedal dávnejšie v jednom rozhovore. V Los Angeles kedysi koloval vtip, že ak niekto nájde túlavého psa, má zavolať Osbournovcom.
  • Ozzy prvýkrát vyskúšal kokaín v roku 1971 v hoteli v Denveri. Tvrdí, že na ten moment nikdy nezabudne. „Je to ako vaša prvá tr*kačka,“ povedal.
  • Spevák je dysgrafik a dyslektik. Tvrdí, že to bol dôvod, prečo tvoril sporadicky.
Domov
Zdieľať
Diskusia