Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2019, 12:09
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Tekashi 6ix9ine sa priznal, hrozí mu 47 rokov väzenia. Predával heroín a pomáhal zabíjať ako člen gangu

HUDBA 6IX9INE
Uložiť Uložené

Keď ho pustia, bude mať 69 rokov. Kontroverzný raper sa svoj rozsudok dozvie 24. januára 2020.

Okolo Tekashiho to v posledných mesiacoch žilo výrazne viac ako kedykoľvek predtým. A to aj napriek tomu, že už nemá prístup k sociálnym sieťam, kde by mohol verejne napádať svojich kolegov a dokonca nemá ani možnosť tvoriť kontroverznú hudbu. Od druhej polovice novembra trávi čas presunmi medzi zariadeniami federálnej polície a my sa dozvedáme o množstve zaujímavostí z jeho života.

Do väzenia musel ísť kvôli početným obvineniam, ktoré sa týkajú členstva v nebezpečnom gangu, držania zbraní, ohrozovania života, prevážania drog a ďalších gangových aktivít. Hneď prvá informácia týkajúca sa výšky jeho trestu  ešte 20. novembra tvrdila, že Tekashimu hrozí doživotie

V tom čase si ešte všetci mysleli, že ide o nedorozumenie a dokonca existovali aj hmatateľné dôkazy o tom, že členom Nine Tray nikdy nebol. Zároveň však uzrelo svetlo sveta video, na ktorom sa priznáva k objednávke likvidácie Chief Keefovho bratranca za odmenu 30-tisíc dolárov. 

Zvrat ako z amerického filmu

Dúhového rapera ešte v závere minulého roka všetci považovali za nevinného mučeníka, ktorému v skutočnosti väzenie zachránilo život. On a jeho vtedajší právnik tvrdili, že sa v žiadnom prípadne nemá v pláne priznať, uzavrieť dohodu o vine a treste a už vôbec nie spolupracovať pri vyšetrovaní približne desiatky prípadov, v ktorých figurovalo Danielove meno.

Odporúčané
Tekashimu sa pripomína bývalý manažér Shotti. Raper ho dostal za mreže na 15 rokov svedectvom, aby sa sám vyhol trestu Tekashimu sa pripomína bývalý manažér Shotti. Raper ho dostal za mreže na 15 rokov svedectvom, aby sa sám vyhol trestu 3. septembra 2021, 9:30

Ešte v januári sme priniesli článok o tom, že 6ix9ine prostredníctvom svojej priateľky odkazuje fanúšikom, že sa má fajn po zdravotnej, fyzickej aj psychickej stránke, míňa peniaze, pracuje na novej hudbe, píše texty a dokonca sa začal venovať aj grafike. 

Vtedy sa ešte nechal počuť, že sa teší, keď ho konečne pustia, aj keď pôvodný súd bol naplánovaný na september 2019. No a to je v krátkosti všetko dôležité k tomu, aby si pochopil, že nás teraz čaká zvrat ako z amerického filmu. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

GOD IS GOOD GOD IS... GOOD!

Príspevok, ktorý zdieľa 6ix9ine (@6ix9ine),

Rozprávka sa zamotáva...

24. januára sme sa dozvedeli, že pôvodný právnik v Tekashiho prípade Lance Lazzaro už ďalej nemôže dúhového rapera zastupovať, pričom primárnym dôvodom mal byť konflikt záujmov. Podľa dostupných informácií z portálu Complex totiž zastupoval aj ľudí, ktorí aktuálne sú zainteresovaní v Tekashiho obvineniach. Konkrétne má ísť o bývalého raperovho manažéra Shottiho. Toho Lazzaro zastupoval v štyroch rôznych prípadoch v rokoch 2004 až 2015.

Keď uzrela svetlo sveta táto informácia, ešte sme nevedeli, že je za tým niečo viac. 23. januára sa totiž  6ix9ine rozhodol vypovedať. Lepšie povedané, priznať sa. A to dokonca ku všetkým 9 obvineniam. S touto informáciou prišiel včera vo večerných hodinách portál TMZ, o ktorom sme už viackrát písali, že má prístup ku všetkým exkluzívnym informáciám v Tekashiho prípade.

Odporúčané
Keď zastrelili Biggieho, americká polícia vytvorila špeciálny „rapový útvar“. Odhaľuje to dokument o Tekashim Keď zastrelili Biggieho, americká polícia vytvorila špeciálny „rapový útvar“. Odhaľuje to dokument o Tekashim 8. decembra 2020, 9:28

Dokonca sa k nim dostal prepis celého pojednávania, takže sa z prvej ruky dozvedáme, že na prvý pohľad mierumilovný interpret začínajúci na Slovensku je v skutočnosti vrah a díler heroínu

K čomu všetkému sa 6ix9ine priznal? 

Poďme ale pekne po poriadku. Tekashi sa najprv otvorene priznal k členstvu v gangu Nine Tray, ktorý patrí medzi najnebezpečnejšie na svete. Jeho členom bol približne od jesene 2017. Ďalej priznáva, že pre zvýšenie svojej reputácie a postavenia v rámci gangu pomáhal pri likvidácii členov ďalších nebezpečných skupín.

To však nie je ani zďaleka všetko. 6ix9ine otvorene hovoril aj o objednávke vraždy Chief Keefovho bratranca, tu však pridáva, že ho mal len zastrašiť, pričom bolo opäť motiváciou predvádzať sa pred očami členov  Nine Tray.

Aby toho nebolo málo, Tekashi sa priznal aj k tomu, že v roku 2017 predal kilo heroínu. Podľa TMZ je však spájaný aj s dílovaním fentanylu, marihuany, kokaínu a extázy.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Hey :)

Príspevok, ktorý zdieľa 6ix9ine (@6ix9ine),

47-ročný trest

Za všetko, k čomu sa pred týždňom dúhový Daniel priznal, by mohol dostať až 47 rokov väzenia natvrdo. V skutočnosti mu však muselo byť jasné, že je v situácii, kedy sa na všetko skôr alebo neskôr príde a spolupráca s federálnou políciou môže trest už len znížiť. Zároveň riskoval, že toto všetko na neho prezradí niekto iný skôr, za čo by s určitosťou dostal doživotie.

Odporúčané
6ix9ine sa pokúsil spraviť z udavačstva umenie. Neúspešne 6ix9ine sa pokúsil spraviť z udavačstva umenie. Neúspešne 9. septembra 2020, 11:00

Pôvodne mal mať hlavné vypočúvanie v septembri tohto roku, no s prihliadnutím na nové skutočnosti sa veľký deň D pre Tekashiho presúva na 24. január 2020. Keďže raper uzavrel dohodu o vine a treste, pravdepodobne bude aj naďalej spolupracovať s FBI a my sa s určitosťou ešte  dočkáme ďalších zaujímavostí z jeho života. 

Domov
Zdieľať
Diskusia