Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2019, 23:17
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vyše 170 líšok prvýkrát uvidelo slobodu. Vďaka aktivistom ušli istej smrti na kožušinovej farme

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Bezbranné líšky sa po prvýkrát ocitli na slobode.

Aj napriek roku 2019 a rozsiahlemu aktivizmu dnes ľudia s obľubou nosia oblečenie z pravej kožušiny, na čo doplácajú samotné zvieratá. Ako informoval portál noizz.sk, z východu Číny prišla dobrá správa, keďže sa 174 líškam z kožušinovej farmy podarilo zachrániť život.

Tamojšia farma mala byť totiž zrušená a líšky tak čakal smutný osud – smrť. To sa však samozrejme odhodlaným aktivistom nepáčilo a rozhodli sa bojovať, pričom líškam nakoniec našli dočasný domov pri budhistickom kláštore.

Líšky sa tak po prvýkrát dostali z klietok do otvoreného sveta, aj keď išlo len o areál pri ázijskom kláštore. Neskôr sa však dostali aj do voľnej prírody, no na ľudí už sú navyknuté a sami žiť nedokážu, aktivisti a kláštor teda ľudí prosia o prichýlenie rozkošných zvierat. Ako sa situácia ďalej vyvinie, zatiaľ nevieme, no každý osud je definítvne lepší, než keby mali líšky umrieť po celoživotnom pobyte v klietkach.

 
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia