Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2019, 1:20
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Peter Sagan buduje v Žiline vlastné múzeum, kde vystaví stovky trofejí. Otvorí aj kúpele, hotel a reštauráciu

ŠPORT CYKLISTIKA PETER SAGAN ŽILINA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský cyklista má nad Žilinou veľké plány.

V našej krajine máme veľké množstvo múzeí. Na svoje si príde snáď každý, pretože sa môžeš pokochať históriou, technickými vynálezmi či prírodovedeckými poznatkami, avšak dôležitú súčasť našej histórie tvoria aj športové úspechy.

Nehovoríme teraz o výhre na majstrovstvách sveta v hokeji či postupe na majstrovstvá sveta vo futbale, ale o Petrovi Saganovi. Nikdy v histórii sme nemali takého úspešného cyklistu ako práve Sagan, a tak je logické, že by aj samotný cyklista chcel Slovensku zanechať kúsok svojej kariéry.


Od roku 2016 vlastnia Saganovci nehnuteľnosť na Hradisku nad Žilinou, o ktorej budúcom využití sa už viackrát šepkalo. Až doteraz nebolo jasné, či sa nakoniec odvážne plány Petra Sagana potvrdia, ale ako informoval Denník SME, Peťo pomaličky rekonštruuje vilu nad mestom a chce z nej spraviť svoje vlastné múzeum.

Odporúčané
Amerických turistov sem nezoberiem. Nezdá sa mi to bezpečné. Zisťovali sme, ako vnímajú Bratislavčania novú cyklotrasu na nábreží Amerických turistov sem nezoberiem. Nezdá sa mi to bezpečné. Zisťovali sme, ako vnímajú Bratislavčania novú cyklotrasu na nábreží 13. septembra 2023, 9:30

Niet sa čomu diviť, veď náš cyklista má za sebou už stovky úspechov od výherných etáp cez najrôznejšie menšie či väčšie ocenenia. Minulý rok sa cyklista vyjadril, že si svoje zelené či žlté tričká z Tour de France poctivo uschováva, aby ich mohol raz umiestniť do múzea, čo sa onedlho stane realitou.


Nad Žilinou nevyrastie len múzeum. Sagan tam chce postaviť multifunkčný objekt, kde sa hostia budú môcť pokochať stovkami trofejí, výborne sa najesť v reštaurácii a samozrejme tam aj prespať. Cyklista nechce trochárčiť, a tak do svojej vily umiestni aj kúpele a fitness štúdium. Čerešničkou na torte bude hotel, ktorý všetky spomínané služby zastreší.

Zatiaľ nevedno, ako sa bude hotel s múzeum volať a kedy ho Saganovci plánujú otvoriť, ale nepochybne pôjde o mimoriadne lákavé miesto nielen pre Slovákov. Náš cyklista si vybudoval širokú fanúšikovskú základňu po celom svete, a tak sa v Žiline zrejme začne objavovať ešte viac turistov milujúcich šport a najmä cyklistiku.

Domov
Zdieľať
Diskusia