Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2019, 23:38
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Autom roka 2019 na Slovensku sa stal nový Peugeot 508

Autom roka 2019 na Slovensku sa stal nový Peugeot 508
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.netcarshow.com/peugeot/2019-508/#2" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">netcarshow.com</a>
TECH PEUGEOT
Uložiť Uložené

Tesne pred zverejnením európskeho víťaza spoznávame toho lokálneho.

V závere minulého roka sme ťa informovali o siedmich finalistoch európskej ankety Auto roka 2019. Odvtedy sa prakticky nič nezmenilo, k slávnostnému vyhláseniu víťaza totiž dôjde až o pár týždňov na autosalóne v Ženeve. U nás je však situácia iná, keďže Autom roka 2019 na Slovensku sa práve stal Peugeot 508.

Autom roka na Slovensku sa stal nový Peugeot 508
Autom roka na Slovensku sa stal nový Peugeot 508 Zdroj: www.netcarshow.com

Za výberom tohtoročného víťaza stojí 15-členná porota domácich motoristických novinárov, ktorí v rámci 21. ročníka vyberali zo 7 finalistov. V zmysle tradičných kritérií, vo všetkých prípadoch išlo o novinky v základných modelových vyhotoveniach, sa teda nebrali na zreteľ odvodené karosárske verzie, pričom v neposlednom rade podmienkou bolo, aby daný model už poznal slovenskú cenu a díleri naň prijímali objednávky. 

Každý z členov poroty mal možnosť ľubovoľne rozdeliť svojich 25 bodov, avšak minimálne medzi troch finalistov, pričom jeden z nich mohol získať maximálne 10 bodov. Práve novinka od automobilky Peugeot získala najviac bodov, i keď dodať treba, že druhá Kia Ceed sa umiestnila v naozaj tesnom závese. 

1.  Peugeot 508 103 bodov
2.  Kia Ceed  95 bodov
3.  Citroën Berlingo / Opel Combo / Peugeot Rifter 53 bodov
4. Volkswagen Touareg  46 bodov
5.  Ford Focus  33 bodov
 6.  Dacia Duster  21 bodov
 7.  Honda CR-V  20 bodov
Domov
Zdieľať
Diskusia