Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2019, 16:55
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Bohemian Rhapsody vyškrtli z nominácií na udeľovanie prestížnych cien. Môžu za to sexuálne obvinenia voči režisérovi

Bohemian Rhapsody vyškrtli z nominácií na udeľovanie prestížnych cien. Môžu za to sexuálne obvinenia voči režisérovi
Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvý z dvoch režisérov tejto úspešnej biografie bol nedávno opäť obvinený zo sexuálneho obťažovania, čo sa tentokrát negatívne podpísalo aj na samotnom filme.

Režisér Bryan Singer rozhodne nemá najlepšie obdobie. Nielen že bol vyhodený z režisérskeho kresla úspešnej hudobnej biografie Bohemian Rhapsody, ale čelí aj ďalším obvineniam zo sexuálneho obťažovania. Tie sa s ním síce nesú už niekoľko rokov a všetky kategoricky popiera, no najnovšie obvinenia z posledných dní negatívne ovplyvnili už aj samotnú snímku.

Ako totiž uvádza portál Variety, biografia Bohemian Rhapsody bola odstránená z nominácie na GLAAD Media Awards v kategórii Outstanding Film – Wide Release, a to práve kvôli vyššie spomínaným obvineniam, s ktorými nedávno prišiel magazín The Atlantic. Podľa článku v ňom je Singer obviňovaný z nevhodného správania a zo sexuálnych vzťahov s mladými mužmi.

Jeden 13-ročný člen komparzu jeho snímky Apt Pupil uviedol, že sa Singer bez súhlasu dotýkal jeho genitálií. Článok ale spomína aj ďalšie tri obete. Prvý mal podľa svojich slov sex s režisérom vo veku 15 rokov, druhý ako 17-ročný a ten tretí hovoril o orálnom sexe vo veku 17 a 18 rokov. Singer aj tieto obvinenia poprel, pričom článok z The Atlantic nazval špinavým homofóbnym kúskom.

Snímka Bohemian Rhapsody bola odstránená z nominácií na GLAAD Media Awards. Môžu za to obvinenia voči Bryanovi Singerovi
Snímka Bohemian Rhapsody bola odstránená z nominácií na GLAAD Media Awards. Môžu za to obvinenia voči Bryanovi Singerovi Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation

Organizácia GLAAD (založená LGBT ľuďmi z médií) následne všetkých v priemysle vyzvala k tomu, aby si uvedomovali, že obete sexuálnych obťažovaní by mali byť vždy na prvom mieste. V správe je ďalej uvádzané, že hoci si v GLAAD uvedomujú dôležitosť tejto snímky a cenia si snahu celého tímu, ktorý na Bohemian Rhapsody pracoval, jednoducho musia vyslať jasnú správu a budú stáť za obeťami sexuálneho obťažovania.

Rozhodnutie GLAAD snímku vylúčiť z nominácií kvituje aj hnutie Time’s Up. Štúdio 20th Century Fox sa k celej veci zatiaľ nevyjadrilo. Bude teda zaujímavé sledovať, či tieto novinky okolo Singera nakoniec ovplyvnia aj blížiace sa Oscary, kde by mala snímka zabojovať v piatich kategóriách.

Domov
Zdieľať
Diskusia