Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2019, 10:07
Čas čítania 0:00
Vladimír Bilohuščin

Tieto zápasy by na slovenskej MMA scéne rozpútali peklo. Kedy sa pobijú Végh s Vémolom?

Tieto zápasy by na slovenskej MMA scéne rozpútali peklo. Kedy sa pobijú Végh s Vémolom?
ŠPORT CONOR MCGREGOR
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Aj keď sme svedkami čoraz väčšieho záujmu o zmiešané bojové umenia, na tie najväčšie súboje sa stále čaká.

Naša domáca MMA scéna zažíva skutočný rozmach, keď sme svedkami vypredania tých najväčších štadiónov a turnaje v klietke sú sledovaným artiklom.  Zmiešané bojové umenia ale ani zďaleka nedosiahli svoj potenciál, na tie najočakávanejšie súboje si totiž ešte musíme počkať.

 

Attila Végh vs Karlos Vémola

Vypredaná O2 Aréna, MMA scéna hore nohami a nekonečné polemiky o víťazovi duelu. To všetko by priniesol absolútne najočakávanejšií súboj domácej scény Attila Végh vs Karlos Vémola. Do klietky by sa totiž nepostavili iba dvaja obyčajní bojovníci, ale rovno tie najväčšie legendy scény.

Na jednej strane tu máme Karlosa Vémolu, ktorý ako historicky prvý domáci bojovník vstúpil do najprestížnejšej ligy UFC. Tu sa celkovo predstavil v šiestich dueloch, po ktorých UFC opustil. Attila Végh sa môže popýšiť najcennejším opaskom, aký sa domácemu bojovníkovi podarilo získať. Reč je o titule poloťažkej váhy organizácie Bellator, v ktorej Végh dokázal prejsť náročnou pyramídou a nakoniec poraziť šampióna Christiana M'Pumbu.

Odporúčané
RECENZIA: McGregor Forever RECENZIA: McGregor Forever 22. mája 2023, 16:30

O súboji týchto dvoch velikánov sa hovorí už takmer dva roky. Všetko to spustil návrat oboch bojovníkov domov, keď Végh oblieka farby Oktagonu, Vémola zasa bojuje pod vlajkou XFN. Najbližšie k duelu sme boli po upísaní sa Vémolu českému promotérovi. Ten počas podpisovania zmluvy rodáka z Gabčíkova verejne vyzval na súboj. Po tejto výzve XFN nezaháľalo a zabojovalo taktiež aj o slovenskú akvizíciu. V tom čase totiž Végh síce bojoval pod Oktagonom, nemal však dlhodobý kontrakt. Aj keď dostal Végh od XFN lukratívnu ponuku, slovenský zápasník zostal lojálny Oktagonu.

 Karlos Vémola vyzýva Attilu Végha

Čo povedať mal aj Oktagon. Ten slovami Ondřeje Novotného poukázal na fakt, že Karlos má už dlhšiu dobu na stole konkrétnu ponuku na zápas v ich organizácii. Treba pritom dodať, že Vémola bol trénerom českého výberu v šou Oktagon Výzva, a tak ani táto dohoda nebola nezmyslom. Riziko usporiadania najväčšieho duelu histórie konkurenciou bolo ale príliš veľké na to, aby niektorý z promotérov uvoľnil svoju hviezdu. Momentálne sme tak svedkami patového stavu, kde sa každý hrá na svojom piesočku. To, že k súboju dôjde, je viac ako isté, bohužiaľ si musíme počkať na rokovania po vypršaní zmluvy niektorého z bojovníkov, prípadne na oslabenie či rozpad jednej z popredných líg.

 Patrik Kincl vs Gábor Borároš

Leto, podujatie Oktagon na pražskej Štvanici. Gábor Borároš prehráva svoj súboj s Mohamedom Sayahom. Chvíľka ticha a potom to prišlo, výzva Patrika Kincla na súboj so slovenskou superstar. Ak hovoríme o výzvach, tak práve tá od Kincla smerom k Borárošovi vyvolala najväčší rozruch v novodobej histórii domácej scény. Čísla čítanosti, zdieľaní a komentovaní doslova prerazili strop a v komunite bojových športov sa prakticky o ničom inom nehovorilo.

Odporúčané
Uvidíme konečne odvetu zápasu storočia? Toto sa vo svete MMA môže udiať Uvidíme konečne odvetu zápasu storočia? Toto sa vo svete MMA môže udiať 8. januára 2022, 14:30

Výborným spúšťačom bola forma, akou Kincl celý konflikt vyvolal. Český bojovník totiž nazval Borároša umelo vytvorenou hviezdičkou, ktorá nevie nič o MMA. Nechýbali pritom reči o steroidoch a fejkovom opasku šampióna welterovej váhy. Samozrejme, po tejto výzve sme videli okamžité delenie na dva tábory, ktoré si nič nedarovali a dožadovali sa súboja.

NAujočákavanejšie duely domácej MMA scény
NAujočákavanejšie duely domácej MMA scény Zdroj: instagram.com

Tento výstup bol ale zasa akýmsi porovnávaním XFN s Oktagonom, pričom rozdelenie síl bolo tentokrát výrazne v prospech Kincla. Ten totiž pred vstupom do XFN pôsobil v prestížnej lige ACB, kde siahal na opasok šampióna. Na druhej strane, Borároš nemal v šou Oktagon Výzva súperov toho najvyššieho kalibru a v súboji s Kinclom by nebol favoritom. Aj keď Gábor súhlasil so súbojom, ten sa nakoniec z podobných dôvodov ako duel Végha s Vémolom nekonal.

Aj keď je vysnívaný duel zatiaľ v nedohľadne, Kincl si aspoň nalepil náplasť za neuskutočnený duel s Borárošom v podobe súboja so Sayahom. Toho dokázal zdolať na body, čím chcel nepriamo ukázať, kto je najlepším bojovníkom welterovej váhy. Najväčším paradaxom celého sporu ale ostáva fakt, že sa Kincl práve vysoko medializovanou výzvou Borárošovi dostal na výslnie.

Ivan Buchinger vs Ľudovít Klein

Momentálne najhorúcejšou témou domácej scény je výzva 'Lajoša' Kleina. Ten je vo výbornej forme a tak nečudo, že pomýšľa na titul pérovej váhy organizácie XFN. Má to však jeden háčik, držiteľom opasku nie je nikto iný ako hviezdny Ivan Buchinger. Ten sa s Kleinom pozná dlhé roky a pripravoval sa  s ním na množstvo zápasov. Šampión ale môže byť iba jeden a tak ani tento status neodradil Kleina od výzvy svojho skúsenejšieho kolegu.

Ivan sa už dlhodobo netají tým, že si tento zápas nepraje a dlho sa s odpoveďou premáhal aj po zverejnení videa s Kleinovou ponukou zápasu. Nakoniec ale Buchinger oznámil, že sa stretne s hocikým, a tak sa nepriamo priblížil k súboju s Kleinom.

NAujočákavanejšie duely domácej MMA scény
NAujočákavanejšie duely domácej MMA scény Zdroj: facebook.com
Klein a Buchinger v spoločnej príprave

Odporúčané
Connor McGregor: zo špičkového športovca zloduch plný nechutných urážok a vyhrážok. Čo sa to stalo s MMA zápasníkom? Connor McGregor: zo špičkového športovca zloduch plný nechutných urážok a vyhrážok. Čo sa to stalo s MMA zápasníkom? 4. septembra 2021, 14:30

Aj v tomto prípade sa scéna rozdelila, tentokrát ale iným spôsobom. Proti sebe totiž stoja fanúšikovia, ktorí si tento zápas prajú a tí, ktorým veľmi nie je pochuti. Logicky argumentovať sa dá z oboch strán, veď kto by už nechcel vidieť stret dvoch najlepších pérových váh na domácej scéne. Ozývajú sa ale aj hlasy, ktoré hovoria o tom, že priatelia by spolu nemali bojovať a netreba zabúdať ani na poškodzovanie výborných rekordov, ktorými obaja bojovníci disponujú. Tie totiž môžu byť rozdielové pri posúvaní sa do tých najvyšších líg ako je UFC.

Ďalším nepríjemným problémom je fakt, že hlavným trénerom Ľudovíta Kleina je Attila Végh, no a ten s Buchingerom vyrastal. Spartakus Fight Gym tak získava razom výhodu, keďže majú zástupcovia tohto klubu o Buchingeroni kompletné znalosti. Tým pádom sa môžu ľahko pripraviť na Ivanove silné stránky a naopak využiť jeho slabosti, čo bol jeden z hlavných aspektov, prečo Ivan zápas odmietal. Momentálne ale všetko nasvedčuje tomu, že súboj uvidíme a jedinou otázkou tak ostáva, ako sa k nemu postavia fanúšikovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia