Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2019, 17:40
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda predstavila meno najlacnejšieho SUV. Zaujme výraznou maskou a príde už čoskoro

Škoda predstavila meno najlacnejšieho SUV. Zaujme výraznou maskou a príde už čoskoro
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/skodas-new-city-suv-is-called-kamiq/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Nový mestský crossover spoznáme už v marci.

Približne pred rokom nám automobilka Škoda predstavila veľmi atraktívny koncept Vision X so slovami, že do veľkej miery ide o hotový dizajn pre ďalšie SUV značky. Odvtedy sme sa prakticky žiadne nové informácie už nedozvedeli, po uplynulých hodinách sme však o čosi múdrejší.

Samotná mladoboleslavská automobilka totiž uverejnila vôbec prvú oficiálnu fotografiu sériovej verzie. Paradoxom pritom je, že jej podstatou nie sú ani tak odhalené krivky či detaily novinky, ale nové meno. Fotografia znázorňuje prakticky nič nehovoriací detail zadnej časti vozidla, pointou je však jeho názov.

gdf
gdf Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Nie je už teda žiadnym tajomstvom, že ďalšie, vôbec to najmenšie SUV od Škody, ponesie názov Kamiq. Zaujímavosťou je, že takýmto označením sa už niekoľko mesiacov hrdí SUV, ktoré je určené výhradne pre čínsky trh a s chystaným európskym modelom s identickým názvom nemá prakticky nič spoločné. Tak či onak, i keď značka mala registrované aj názvy ako Anuq alebo Eniaq, napokon ostáva verná tradícii – opäť pôjde o SUV, ktorého názov začína písmenom "K" a končí písmenom "Q".

Odporúčané
Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov 27. decembra 2023, 10:30

Pod modely Karoq a Kodiaq sa tak zaradí najmenšie a cenovo najdostupnejšie SUV v portfóliu, ak by sme mali byť ale presnejší, skôr pôjde o mestský crossover. Škodovka sa necháva počuť, že ďalší úplne nový model bude vynikať agilitou a jazdným prejavom kompaktných vozidiel. 

Kamiq si to zamieri do vôd koncernových modelov T-Roc a Arona, kde chce pritom zaujať vskutku netradičnejším lookom. Poslúži mu k tomu najmä predná maska s delenými svetlometmi, ktoré nám naznačil nielen prvotný koncept Vision X, ale najnovšie aj prvý oficiálny teaser. Dodajme, že k svetovému odhaleniu dôjde na autosalóne v Ženeve.

Domov
Zdieľať
Diskusia