Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2019, 16:40
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V prípade dievčenskej bitky z Košíc už policajti obvinili dve osoby

ZAUJÍMAVOSTI BITKA KOŠICE
Uložiť Uložené

Vyšetrovanie organizovaného súboja dievčat sa posunulo o krok ďalej.

Už 6. januára sme ťa informovali o videu, na ktorom sa bili mladé dievčatá z Košíc. Udalosť sa začala šíriť internetom obrovskou rýchlosťou a nakoniec ju mnohí Slováci mohli vidieť taktiež v televíznych správach. V súboji proti sebe stáli 12-ročná Nina a 15-ročná Miroslava.

Do bitky mala byť mladšia Nina vyzvaná priamo Miroslavou a k incidentu došlo za košickou budovou ČSOB približne okolo 14:30. Do súboja sa ale neskôr pripojila aj 15-ročná Dominika. Po tom, ako sa materiál dostal do rúk polície, dievčatá video brutálneho zápasu zo svojich účtov stiahli. Neskôr sa záznam objavil na YouTube.

Polícia za tento skutok obvinila z prečinu výtržníctva dve mladistvé osoby. Konkrétne sa hovorí o dievčatách vo veku 15 a 16 rokov, takže je zrejmé, že ide práve o staršiu Miroslavu a Dominiku. Jedna z nich mala zjavne v priebehu vyšetrovania narodeniny.

12-ročná maloletá Nina nebude vzhľadom na jej nízky vek trestne stíhaná. „Keďže tretia zo zúčastnených osôb je osobou maloletou, takúto osobu nie je možné v zmysle Trestného poriadku trestne stíhať,“ prezradila pre TA3 hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš Košice? Otestuj svoje znalosti o druhom najväčšom slovenskom meste KVÍZ: Ako dobre poznáš Košice? Otestuj svoje znalosti o druhom najväčšom slovenskom meste 16. apríla 2024, 8:30

Hovorkyňa dodala, že za uvedený skutok môže byť stanovená trestná sadzba 6 mesiacov až 3 roky. Keďže však v tomto prípade ide o mladistvé osoby, trest by musel byť znížený na polovicu.

Domov
Zdieľať
Diskusia