Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2019, 0:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Shazam je superhrdina, ktorý je mentálne na úrovni dieťaťa. Záporákov však bude rozhadzovať po nebesách ako Superman

Shazam je superhrdina, ktorý je mentálne na úrovni dieťaťa. Záporákov však bude rozhadzovať po nebesách ako Superman
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY SHAZAM
Uložiť Uložené

Súboje vo vzduchu ala Man of Steel? Môže tento film dopadnúť dobre?

Shazam vyzerá kadejako. Skutočne nevieme, čo od tejto komiksovky očakávať a radšej by sme asi boli, keby nikdy nevznikla. Po úspechu Aquamana totiž môže prísť ďalšia rana do DCEU, ktorá môže mať fatálne následky. My však dúfame, že sa dočkáme nenútenej zábavy, fajn akcie a že tržby snímku nepotopia.

V najnovšom televíznom spote, ktorý prichádza veľmi dlho po akýchkoľvek vizuálnych materiáloch, vidíme množstvo nových záberov nielen na akciu, záporáka v podaní Marka Stronga, ale aj na nejaký ten humor. Apropo humor, aspekt snímky, ktorej sa nesmierne obávame. Z trailer to až častokrát pôsobí trápne, prípadne vhodne pre najmladších tínedžerov. Budeme však veriť, že prezentované zábery neodzrkadľujú to najvtipnejšie, čo nám film v kinách ponúkne. 

Príbeh sa zameria na mladého Billyho Batsona (Asher Angel), ktorý bol mocným kúzelníkom Shazamom vybraný, aby sa stal hrdinom, bojoval proti bezpráviu a hájil spravodlivosť. Stačí zakričať ''SHAZAM'' a zo 14-ročného chlapca je zrazu dospelý superhrdina Shazam (Zachary Levi).

No keďže je v srdci stále dieťaťom, robí presne to, čo by ste od tínedžera v jeho veku čakali. Užíva si ich, zabáva sa a testuje ich limity. Svoje schopnosti však bude musieť rýchlo ovládnuť, pretože na scéne sa objaví záporák Thaddeus Sivano (Mark Strong) a jeho temné sily.

Za réžiou stojí David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation), o scenár sa postaral Henry Gayden (Earth to Echo) spoločne s Darrenom Lemkeom (Shrek Forever After) a okrem vyššie spomínaných hercov si vo filme zahrá napríklad aj Djimon Hounsou či Jack Dylan Grazer.

Premiéra snímky je u nás naplánovaná na 4. apríla (duben) 2019. No ak sa o nej chcete dozvedieť ešte o čosi viac, vstúpte už klasicky do tohto vlákna. Zaujala vás prvá ukážka? A presvedčila vás o návšteve kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia