Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2019, 10:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nový Samsung Galaxy S10 bude smartfón, aký tu ešte nikdy nebol. Unikli ceny, parametre aj správy o senzore odtlačkov prstov

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Vlajková loď od juhokórejskej spoločnosti je za dverami.

Ak sa už tešíš na predstavenie novej vlajkovej lode od Samsungu tak, ako aj my, nebudeš musieť čakať dlho. Juhokórejská spoločnosť už avizovala, že veľká udalosť sa odohrá 20. februára, kedy je na pláne konferencia Unpacked, a všetci predpokladajú, že hlavným ťahákom bude Samsung Galaxy S10.

Zo všetkých uniknutých informácií na internete ti musí byť jasné, že Samsung Galaxy S10 nepríde len v jedinej verzii, ale rozpráva sa hneď o štyroch rozdielnych edíciách. Najlacnejšia verzia vraj dostane názov Galaxy S10E, ale hovorilo sa aj o prívlastku Lite.


Štandardný Samsung Galaxy S10 svoje meno nebude nijak upravovať, zatiaľ čo Galaxy S10 Plus by mal v najlepšej konfigurácii dosahovať až 12GB RAM a 1TB vnútornú pamäť. Štvrtá a zároveň záverečná 5G verzia sa zrejme bude volať Galaxy S10 X, ale o nej zatiaľ nevieme bližšie informácie o dátume vydania.

Predobjednávky Unpacked vraj budú spustené prakticky okamžite po skončení konferencie. Možnosť zadovážiť si smartfón vopred skončí 8. marca, kedy je naplánovaný začiatok celosvetového predaja.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Výbava nových vlajkových lodí od Samsungu poteší zrejme každého milovníka technológií. Najmenšia verzia S10E bude vraj začínať s 4GB RAM a 128GB pamäťou, pričom rozmery displeja sa zastavia na 5,8 palcoch. Štandardná S10 dostane 6,1-palcový displej a najväčší smartfón zase získa 6,4-palcový displej. Keď sa raz dočkáme najväčšieho a najvýkonnejšieho Galaxy S10 X, ten by mohol dostať až 6,7-palcový displej.

Z prostredia juhokórejského giganta už unikli aj informácie o cenách, ktoré zatiaľ nie sú potvrdené. Ceny majú byť určené pre taliansky trh, čo znamená, že možno budú o čosi vyššie ako chystané ceny na Slovensku, pretože v Taliansku stál aj predchádzajúci smartfón od Samsungu o niekoľko desiatok eur viac v porovnaní s ostatnými európskymi krajinami.


Galaxy S10E by mal začínať na 779 € za 4GB RAM a 128GB pamäte, Galaxy S10 zase na 929 € za 6GB RAM a 128GB pamäte, alebo vo verzii s 8GB RAM a 512GB pamäte na 1179 €. Najväčší Galaxy S10 Plus sa bude predávať od 1049 € za 6GB RAM a 128 GB pamäte až po 1599 € za 12GB RAM a 1TB pamäte.

Vďaka uniknutým fotografiám všetkých troch verzií od Evana Blassa sme sa dozvedeli, že Galaxy S10 aj S10 Plus sa zrejme budú môcť pochváliť tromi fotoaparátmi na zadnej strane, zatiaľ čo najlacnejšia verzia S10E bude obsahovať len dva objektívy.

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

Na rozdiel od modelu Galaxy A9, ktorého reklamy si mohol nájsť aj po Slovensku, najnovšie Samsungy budú mať fotoaparáty umiestnené horizontálne a nie vertikálne ako spomínaný telefón.

Rozdiel sa prostredníctvom uniknutej fotografie ukazuje aj pri predných fotoaparátoch. Samsung vymyslel spôsob, ako sa zbaviť nevkusného výbežku vo vrchnej časti displeja, a tak by mali nové smartfóny obsahovať len okrúhly výrez priamo v displeji, ktorý sa ani nebude dotýkať rámu.

Najlacnejšia a štandardná verzia dostanú podľa fotografie jeden objektív fotoaparátu na displeji, zatiaľ čo Galaxy S10 Plus získa hneď dva objektívy predného fotoaparátu a pochopiteľne aj väčší výbežok.

Veľká pozornosť sa kladie aj na spôsob, akým Samsung vyrieši umiestnenie senzora odtlačkov prstov. Spoločnosť sa snaží tlačiť inovácie do popredia, a tak z uniknutých fotografií môžeme skonštatovať, že Samsung Galaxy S10 aj S10 Plus by mali disponovať senzorom priamo v displeji.

Na trhu sa už dnes predávajú mobily, ktoré takúto funkcionalitu obsahujú, ale pri rôznych testoch im odomykanie trvalo o čosi dlhšie. Samsung sa však zrejme so senzorom v displeji pohral natoľko, že žiadne spomalenie pri odomykaní nebudeme mať možnosť zaznamenať.

Odporúčané
Oceníš multitasking a skvelý výkon. 7 dôvodov, prečo ekosystém Samsung Galaxy nesmie chýbať žiadnemu kreatívcovi Oceníš multitasking a skvelý výkon. 7 dôvodov, prečo ekosystém Samsung Galaxy nesmie chýbať žiadnemu kreatívcovi 23. novembra 2023, 9:00


O umiestnení senzora pod displej svedčia aj uniknuté časti kódu z aplikácie Samsung Pay, kde sa odtlačky prstov využívajú na potvrdenie platby. Najskôr pritom juhokórejský výrobca použitie senzora v displeji odmietal, avšak vďaka pokročilejšej druhej generácii tejto vychytávky ju s takmer istotou môžeme v polovici februára očakávať.

Ako upozorňujú mnohé zahraničné weby, v žiadnom prípade netreba zabúdať ani na fakt, že Samsung by mohol na konferencii Unpacked 20. februára rovno predstaviť aj dlho očakávaný skladací smartfón.

Vraj by sa mal volať Samsung Galaxy F a aj keď o ňom na internete nenájdeš tak veľa detailných informácií, už sa povrávalo, že by mohol stáť aj dvojnásobne viac ako bežný prémiový mobil.  

Domov
Zdieľať
Diskusia