Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2019, 0:10
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

RegioJet otvára lákavú letnú linku až do Chorvátska len za pár eur. Večer sadneš do autobusu, ráno vstaneš pri mori

ZAUJÍMAVOSTI CHORVÁTSKO
Uložiť Uložené

Lákavá linka nebude vôbec príliš drahá.

Najobľúbenejšou letnou destináciou Slovákov je Chorvátsko. Aj keď pri Jadranskom mori už ceny nebývajú také nízke, ako pred pár desaťročiami, prevažne kamienkové pláže si naši krajania zamilovali a každoročne sa tam vyberajú státisíce turistov.

Často sa však objavovala nespokojnosť s tým, že do Chorvátska od nás nelietajú nízkonákladové letecké spoločnosti, a tak sa musíme spoliehať len na autobusy cestovných kancelárií a najmä vlastné autá.

Ak si nechcel cestovať autom, mohol si získať miesto v autobuse nejakej cestovky, ale RegioJet si uvedomuje, aká lákavá je chorvátska dovolenka aj pre Slovákov, ktorí nepotrebujú akékoľvek cestovné kancelárie na to, aby spoznávali svet.

V lete si môžeš vďaka RegioJetu zájsť do Chorvátska k Jadranskému moru za pár eur
V lete si môžeš vďaka RegioJetu zájsť do Chorvátska k Jadranskému moru za pár eur Zdroj: Sju/Wikimedia Commons

Od 31. mája 2019 preto začnú z Bratislavy premávať autobusy RegioJetu do Chorvátska a ceny rozhodne nebudú na zahodenie. Lístok by sa mal pohybovať okolo 50 €. Ako informoval Trend, najskôr si budeš môcť od žltého prepravcu kúpiť lístok na jeden spoj týždenne, čo by sa malo krátko pred prázdninami zmeniť a spoje by mali byť posilnené.

Odporúčané
VIDEO: Vstúp do modernej vily v Chorvátsku, ktorá je vzdialená len päťdesiat metrov od mora    VIDEO: Vstúp do modernej vily v Chorvátsku, ktorá je vzdialená len päťdesiat metrov od mora 4. septembra 2023, 12:00

Spoje budú potom k dispozícii každý piatok a utorok, pričom výber destinácií obsahuje mestá ako Zadar, Sukošan, Biograd, Primošten, Šibenik a napokon Split.

Logicky sú nastavené aj časy odchodov, pretože autobusy z Bratislavy odídu o 21:00 a v Splite budeš vystupovať už o 9:30. Ak patríš medzi ľudí, ktorí vedia po nastúpení okamžite zaspať a nič ich tak ľahko neprebudí, vďaka RegioJetu sa pomyselne teleportuješ na dovolenku.

A keby to tvoj prípad nebol, v nočnom autobuse predsa len zaspíš jednoduchšie ako v tom dennom. Autobusy by mali mať v prípade obrovského záujmu možnosť odviezť až 126 cestujúcich naraz vďaka dvom spojom premávajúcim súčasne, ale až budúcnosť ukáže, ako napokon linka dopadne.

Domov
Zdieľať
Diskusia