Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2019, 23:38
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovák vybabral s aerolinkou. Za prvú triedu v hodnote skoro 10 000 € zaplatil len zlomok ceny

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Martin Hanzel vie, ako nájsť tie najlepšie akcie na letenky.

Ak miluješ lacné cestovanie a vždy si pripravený vytiahnuť kreditnú kartu, keď sa na internete objaví výborná akcia na letenky, určite poznáš Martina Hanzela. Keby ti však jeho meno nič nehovorilo, zrejme ho len poznáš ako správcu jednej z najväčších slovenských skupín s letenkami s názvom Tour De Svet – Lacné Cestovanie.

Skupina momentálne atakuje hranicu 200-tisíc členov a Martin už za posledné roky umožnil tisíckam Slovákov navštíviť aj exotické miesta, kam by sa inak nedostali. Neustále číha na akcie či chybné tarify a okamžite Slovákov informuje, veď stál aj za prvými správami o neuveriteľných letenkách za 1 cent z minulého leta.

Slovák letel v prvej triede v hodnote 10 000 € za zlomok ceny. Vybabral
Slovák letel v prvej triede v hodnote 10 000 € za zlomok ceny. Vybabral Zdroj: Facebook/Tour De Svet

Nedávno sa na Facebooku pochválil fotkou z prvej triedy British Airways, ktorú si vychutnal počas návratu z New Yorku. Do americkej metropoly sa vybral na Silvestra, pričom smerom tam sedel v klasickej ekonomickej triede, avšak naspäť už cestoval ako kráľ. Za prvú triedu pritom zaplatil len približne 300 €, čo rozhodne nie je klasická cena a ak vôbec kúpiš letenku do New Yorku za 300 €, môžeš si povedať, že išlo o slušnú akciu.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Martin však neustále pozoruje aj vernostné programy jednotlivých spoločností. Ako prezradil Novému Času, pred začiatkom leta vybabral s jednou španielskou leteckou spoločnosťou pomocou jej akcie, v rámci ktorej si mohol človek kúpiť akúkoľvek letenku a získať za ňu 9000 vernostných míľ na svoje konto, čo je pokojne aj 9-krát viac ako štandardný počet bonusových míľ.

Vtip spočíval v tom, že väčšinou aerolinky míle pripisujú až po tom, čo zákazník let naozaj absolvuje. Vtedy to však v podmienkach nebolo, a tak Martin nakúpil 10 leteniek, takže maximálny počet v rámci akcie, za dohromady 155 € a získal 90 000 míľ.

Keď potom riešil, ako sa po Silvestri v New Yorku dostane naspäť domov, našiel si letenku do Viedne s prestupom v Londýne, kde prvá trieda stála 87 500 míľ a 162 € navyše v podobe príplatku.

Ak ku príplatku pripočítame 155 € za nakúpené letenky v rámci akcie, odrazu zistíme, že Martin letel z Ameriky v prvej triede za 317 €. Ba čo viac, za jeden zrušený let mu aerolinka vrátila peniaze, a tak napokon zostal na bilancii 302 €. Pri pohľade na ceny letov v prvej triede z New Yorku do Viedne cez British Airways nám stránka ukazuje ceny od 8 000 do 11 500 dolárov, a tak mohla hodnota Martinovej letenky dosiahnuť skoro 10 000 €.

Ako Martin skonštatoval, na palube v prvej triede nájdeš všetko od luxusného šampanského po vína, ale aj doplnky ako pyžamo či sedadlo, ktoré vieš premeniť na posteľ. Bližší opis celého zážitku už nájdeš priamo na Novom Čase, alebo si môžeš vychutnať aj priložené video zachytávajúce celú prvú triedu.

Domov
Zdieľať
Diskusia