Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. januára 2019, 16:20
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Virgil Abloh v novej kolekcii pre Louis Vuitton vzdáva poctu Michaelovi Jacksonovi

Virgil Abloh v novej kolekcii pre Louis Vuitton vzdáva poctu Michaelovi Jacksonovi
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA MICHAEL JACKSON VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Ako vyzerala debutová prehliadka v poradí druhej kolekcie Virgila Abloha pod taktovkou francúzskeho módneho domu Louis Vuitton?

V posledných dňoch sa v módnom svete nehovorí o ničom inom ako o očakávanej debutovej kolekcii na sezónu jar/leto 2019 ghansko-amerického módneho návrhára Virgila Abloha pre francúzsky módny dom Louis Vuitton. 

Ten len minulý rok vystriedal britskú legendu Kima Jonesa na poste kreatívneho riaditeľa pánskeho oddelenia high fashion gigantu a odvtedy búra všetky zaužívané štandardy a aj samotné smerovanie luxusnej značky. Očakávaný debut v podaní uletenej zbierky inšpirovanej Čarodejníkom z krajiny Oz by sa mal do kamenných obchodov dostať už dnes.

Netrvalo však dlho a jeden z najvýznamnejších predstaviteľov streetwearu prichádza aj so svojou v poradí druhou sezónnou kolekciou, tentokrát na obdobie jeseň/zima 2019.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Louis Vuitton Official (@louisvuitton),

Prehliadka novej kolekcie sa uskutočnila počas práve prebiehajúceho parížskeho fashion weeku určeného pánskej móde. Zbierka prináša ducha urbanistického štýlu z minulého tisícročia a Virgil ňou vzdáva poctu zosnulému kráľovi popovej hudby, spevákovi Michaelovi Jacskonovi.

Odporúčané
Slovenka Silvia žije v Paríži a oblieka raperov: Separovi som šila top, do vintage shopu, kde pracujem, prišla aj Natalie Portman Slovenka Silvia žije v Paríži a oblieka raperov: Separovi som šila top, do vintage shopu, kde pracujem, prišla aj Natalie Portman 30. novembra 2023, 14:30

Na móle sa striedali rôzne zaujímavé outfity v rôznych farebných štýloch odrážajúce módu minulých dekád, ako napríklad pánske obleky s ikonickými kufríkmi, vzorované kabáty, mohutné cargo nohavice, viacvrstvové trench coaty, oversized kožuchy a páperové bundy s monogramom.

Ako sme už vyššie spomenuli, niekdajší dvorný poradca Kanyeho Westa sa pri navrhovaní kolekcie nechal inšpirovať najmä výraznou popovou hviezdou minulého storočia Michaelom Jacksonom. Jeho vplyv je cítiť najmä pri pohľade na špecifické klobúky, biele či trblietavé rukavice alebo tričká s Jacksonovými legendárnymi poltopánkami.

Poďme sa už teda spoločne pozrieť na to, ako predstavenie v poradí druhej Virgilovej kolekcie pod taktovkou francúzskeho módneho domu Louis Vuitton vyzeralo.

Domov
Zdieľať
Diskusia