Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2019, 10:10
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

James Bond je alkoholik. Do akcie sa púšťal pri smrteľnej dávke 6,1 promile

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL JAMES BOND
Uložiť Uložené

Všimol si si pri sledovaní filmov s agentom 007 jeho blízky vzťah k alkoholu?

Daniel Craig, najnovší predstaviteľ Jamesa Bonda, patrí medzi mužov s dobrou fyzickou kondíciou. Pokiaľ by sa ale vášnivo oddával alkoholu tak, ako ním stvárnený James Bond, bolo by to viac než kontraproduktívne.

Taliansky denník La Repubblica prišiel s vedeckou štúdiou, ktorá analyzovala Bondov pozitívny vzťah k alkoholu. Bližšie teda skúmali všetkých jeho 24 filmov (od 1962 až po rok 2015) a skonštatovali, že napriek agentovej riskantnej práci je v neustálom opojení alkoholu.

James Bond je alkoholik. Do akcie sa púšťal pri smrteľnej dávke 6,1 promile
Zdroj: Sony Pictures Releasing Columbia Pictures

Vedci z Otago university si na jeho alkoholický režim posvietili naozaj detailne a zistili, že v určitých momentoch prekročil hranicu, ktorá by bežného smrteľníka položila na lopatky. James Bond mal podľa ich výskumu dosiahnuť až 6,1 promile alkoholu v krvi.

Vo výpočte mali vedci zohľadniť nielen obsah alkoholu a jeho množstvo, ale aj rýchlosť, akou ich do seba odvážny agent 007 nahádzal. Treba ale poznamenať, že týmto množstvom alkoholu neohrozuje len svoje zdravie, ale taktiež bezpečnosť ľudí okolo seba. V danom smere si teda z legendárneho Bonda určite nemôžeme brať príklad.

Odporúčané
Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? 19. februára 2024, 9:30

Charizmatického Craiga sme naposledy v role agenta 007 videli v roku 2015, kedy sa objavil v akčnom pokračovaní série s názvom Spectre. Najbližšie si Craigovho Bonda vychutnáme až v roku 2020. Najnovší diel z režisérskeho kresla pripraví talentovaný Cary Joji Fukunaga, ktorý natočil famóznu prvú sériu True Detective.

Domov
Zdieľať
Diskusia