Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2019, 15:10
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Rusi navrhli reklamu na obežnej dráhe. Gigantický bilboard by nám v noci svietil nad hlavami

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Reklamám už dnes asi naozaj neutečieme.

Reklama na nás dnes číha na každom kroku. Rôzne značky sa snažia ovplyvniť naše rozhodovanie bilbordami, bannermi či videoreklamami. A ruský startup menom StartRocket sa rozhodol len priliať olej do ohňa, keďže kompletne navrhli bizarnú megareklamu priamo na obežnej dráhe, na jej najnižšej úrovni.


480 kilometrov nad našimi hlavami by tak lietal svetelný nápis s propagovanou správou či produktom. Nepoužívali by sa však žiadne žiarovky, ale svetlo priamo zo Slnka. Kvôli postaveniu Zeme voči Slnku by reklama mohla fungovať vždy na úsvite a počas západu. Každý satelit by mal obrovskú a silno reflektívnu plochu, vďaka čomu by žiaril ako reflektor.

O všetko sa má postarať množstvo miniatúrnych satelitov a každý z nich má predstavovať jeden svetelný bod. Tie by sa následne zoraďovali podľa prianí klienta.

Problémov je však hneď niekoľko. Tým hlavným je invazívnosť reklamy, no takto výrazný svetelný smog by mohol výrazne narušiť a ohrozIť astronomické pozorovania z našej planéty.

Domov
Zdieľať
Diskusia