Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. januára 2019, 16:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Dážď plný stoviek pavúkov? Desivé video z Brazílie naplní tvoje najhoršie nočné mory

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Okamžite by sme sa presťahovali, ak by sa toto dialo aj u nás.

Z oblohy zvyčajne vidíme padať len vodu, no Brazílčania mali toľko nešťastia, že na vlastnej koži zažili aj niečo, čo vyzeralo ako dážď pavúkov. Na južnej pologuli je aktuálne leto, čo znamená aj výdatné dažde. Keď sa však do lesa vydal 14-ročný João Pedro Martinelli Fonseca, pod mrakmi videl okrem kvapiek aj znepokojujúce čierne bodky.

Keď si pozrieš video nižšie, budeš mať pocit, akoby z neba doslova padali desiatky až stovky pavúkov. Ide však o ilúziu a až tak hororové to nie je, aj keď arachnofóbom rozhodne nebude všetko jedno.

Všetko má na svedomí druh Parawixia bistriata, ktorý obľubuje výšky a práve v tomto období stavia siete najvyššie. Ide však o sociálneho pavúka, ktorý nemá problém zdieľať pavučiny aj s inými osemnohými beštiami, vďaka čomu tvoria niečo ako pavúčie impérium. V preklade hotové peklo.

To, čo na videu vidíš, je v skutočnosti gigantická sieť pavúčich vlákien, ktoré sú pozachytávané o najvyššie stromy v okolí, prípadne o telefónne drôty, stĺpy a ďalšie vysoké objekty. Poriadne znepokojivé je to však stále.

Domov
Zdieľať
Diskusia