Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2019, 15:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Festival Grape servíruje nové mená z rockovo-alternatívnych vôd

REFRESHER
Uložiť Uložené

Obľúbený multižánrový festival po dávke mien z elektronickej hudby predstavuje aj čosi viac z alternatívy a rocku.

Podľa oficiálnej stránky festivalu Grape si na obrovský multižánrový sviatok pod holým nebom musíme počkať viac ako 200 dní, no aj napriek tomu sa už teraz nevieme dočkať. 9. - 10. augusta 2019 ožije piešťanské letisko vďaka množstvu zahraničných aj domácich mien, pričom už teraz vieme, že nás návštevou poctia kapacity ako Jon HopkinsChvrches alebo The Kooks.

Dnes sme sa dočkali predstavenia mien z rockovej a alternatívnej scény, pričom sa môžeš tešiť na americkú kalepu Algiers opierajúcu sa najmä o charizmatického frontmana Franklina Jamesa Fishera. Ich experimentálna hudba plná rôznych hudobných štýlov ťa uchváti a nekompromisne vtiahne do vystúpenia.

Ďalšou v poradí je rocková kapela Welshly Arms, ktorá debutovala v roku 2013. Vydali dva albumy, ich skladby sa objavujú na filmových soundtrackoch a najväčším hitom je pre všetkých známa Legendary. V piatok budú rozbiehať program na Grape stagei.

Do tretice predstavujú organizátori festivalu partiu z Brooklynu, ktorou chceli spraviť radosť v prvom rade sami sebe, no ak sa aspoň na chvíľu započúvaš do ich tvorby, pravdepodobne si ich zamiluješ. Hudobní kritici ich škatuľkujú Yeasayer ako experimentálny rock alebo psychedelický pop, čo je v konečnom dôsledku asi jedno. V Európe často nehrávajú, a tak ide o takú malú vzácnosť. 

Grape festival sa uskutoční 9. - 10. 8. 2019 na letisku v Piešťanoch.

Vstupenky na festival sú v predaji na www.grapefestival.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia