Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2019, 15:23
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Prestížny Česko-Slovenský ples v Prahe bude najromantickejším plesom tohto roka

REFRESHER
Uložiť Uložené

Obľúbený Česko-Slovenský ples v Prahe sa tento rok uskutoční v historických priestoroch Obecného domu v sobotu 16. februára.

Plesová sezóna sa začína už o niekoľko dní. Blížiaci sa 6. ročník Česko-Slovenského plesu jeho organizátori označujú ako najromantickejší ples v našej plesovej histórii. Pre návštevníkov si totiž pripravili naozaj exkluzívne prekvapenie.

Ikonický ples v historických priestoroch Obecného domu v sobotu 16. februára otvorí Balet Národného divadla Brno tanečným číslom z baletného predstavenia Rómeo a Júlia od Sergeja Prokofjeva, ktoré malo svoju svetovú premiéru práve v Brne pred 80-timi rokmi.

Áriou prispeje aj operná speváčka Jana Šrejma Kačírková, sopranistka, sólistka a stála členka súboru Opery Národného divadla Brno.  Ako hlavná hviezda galavečera sa tento rok predstaví už legendárna Hana Zagorová. Organizátori plesu dnes prezrádzajú detaily vystúpenia. Spoločne s ňou vystúpi ako špeciálny hosť spevák Petr Rezek. Hanu Zagorovú bude na pódiu sprevádzať obľúbený Boom!Band Jiřího Dvořáka.

Hostí bude večerom sprevádzať slovensko-česká moderátorská dvojica – moderátorka Lucia Barmošová český herec a moderátor Martin Dejdar.


Česko-Slovenský ples už tradične svojím programom a dramaturgiou vzdá hold a symbolicky pripomenie významné okamihy histórie oboch našich krajín. Hostia nadchádzajúceho 6. ročníka Česko-Slovenského plesu sa stanú súčasťou slávnostnej pripomienky 30. výročia Nežnej revolúcie.

Dramaturgia podujatia sa ponesie taktiež v duchu osláv polstoročia od konania Spoločenského zoznamovacieho večera, o ktorom sa dodnes hovorí ako o prvom slovenskom plese v Prahe.

Plesoví hostia sa môžu tešiť nielen na nezabudnuteľný umelecký ale aj kulinársky zážitok. Servírovanú galavečeru v plesových sieňach a sálach Obecného domu im opäť pripraví „Francouzská restaurace Art Nouveau”, pod vedením šéfkuchára Patrika Bečvářa, člena Národního týmu kuchařů a cukrářů, ktorý sa môže pochváliť nielen jeho výbornými pokrmami, ale tiež celkovým víťazstvom, vybojovaným v apríli minulého roka spoločne s celým tímom na Majstrovstvách sveta kuchárov a cukrárov v Singapure.

Ďalšie informácie o novinkách, programovej skladbe, partneroch a kulinárii nájdu priaznivci Česko-Slovenského plesu na oficiálnej stránke ceskoslovenskyples.cz.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Česko-Slovenský ples 16.2.2019 (@ceskoslovenskyples),

Domov
Zdieľať
Diskusia