Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2019, 9:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Študent si zamiloval svoju obrovskú 42-centimetrovú stonožku, ktorú chová ako domáceho miláčika

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Študuje biológiu a bežní domáci miláčikovia ho omrzeli.

Väčšina ľudí si ako domáce zvieratko zaobstará mačku či psa. Ak potrebuješ menej náročného tvora, vždy sa môžeš poobzerať po korytnačke či rybičkách v akváriu, ale študent biológie z Taiwanu nemal o bežné zvieratá záujem.

V roku 2014 si zadovážil mláďa peruánskej stonožky vyskytujúcej sa najmä v Južnej Amerike, ktorú by si mohol poznať pod latinským názvom Scolopendra gigantea alebo pod starším slovenským názvom štípavica veľká. Stonožka Neila Chenga Leho merala pred 5 rokmi len zopár centimetrov a on samozrejme dobre vedel, čo kupuje.

Ako študent biológie si načítal všetky dostupné informácie o tom, ako sa o takúto stonožku treba starať, čomu sa vyhnúť a čím sa stonožka živí, pretože živočích je jedovatý a konzumuje prevažne mäsitú potravu.

Vo chvíli nepozornosti či pri nesprávnom pohybe by tak aj Neil mohol svoju voľbu domáceho miláčika oľutovať a skončiť s nepríjemným uhryznutím. Študent sa chcel so stonožkou pochváliť na sociálnych sieťach, natočil preto niekoľko videí, na ktorých sa 42 centimetrov dlhý živočích pohybuje po jeho tele.

Ako uvidíš aj vo videu, stonožku kŕmi žrádlom pred mačky, ktoré pochopiteľne obsahuje mäso, a tak nezaznamenal žiadne výraznejšie komplikácie vo vzájomnom spolunažívaní. Všetkým však odkazuje, že stonožka nie je zvieratkom pre každého, a tak si treba dobre premyslieť, či by si ju chcel mať doma.

Domov
Zdieľať
Diskusia