Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2019, 19:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenka, ktorá sa zapojila do Januhairy: Chlpy sú prirodzené, za feministku sa nepovažujem a ženy nemusia mať veľké prsia

Slovenka, ktorá sa zapojila do Januhairy: Chlpy sú prirodzené, za feministku sa nepovažujem a ženy nemusia mať veľké prsia
ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V krátkosti sme vyspovedali odvážnu Slovenku, ktorá sa objavila v novej iniciatíve.

Iniciatíva Januhairy odštartovala už krátko pred začiatkom roku 2019. Najskôr sme ťa informovali o tom, ako vlastne vznikla a kto ju vymyslel, aby sme ti o pár dní neskôr priblížili, koľko žien z celého sveta sa už do nej medzičasom zapojilo, stavilo sa na prirodzenosť a nechalo si narásť ochlpenie v podpazuší či na nohách.

Mnohé ženy už prestali baviť nároky, ktoré na nich spoločnosť vytvára, a tak si kampaň Januhairy rýchlo získala tisícky priaznivcov.

Keď sme prehľadávali Instagram a zisťovali, ktoré ženy už nabrali odvahu a postavili sa proti tlaku spoločnosti, narazili sme aj na zaujímavú Slovenku Barboru. Objavila sa v našom predchádzajúcom článku o tejto kampani, a tak sme ju kontaktovali s otázkou, či by nám nechcela poskytnúť rozhovor a porozprávať o tom, čo si myslí o často kritických názoroch Slovákov, celej iniciatíve a čím sa vlastne v živote riadi ona sama.

Barboru nájdeš na Instagrame, ba čo viac, v titulnom obrázku svojho článku o Januhairy ju použil svetoznámy portál BuzzFeed, takže Slovenka mala v poslednom čase o zábavu postarané.

V tomto článku sa dozvieš:
  • Ako Barbora vníma iniciatívu Januhairy
  • Čo na jej životný štýl hovoria rodičia, kamaráti či frajer
  • Čo by chcela odkázať najmä mladým Slovákom
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ettelëa (@godsbigsin),

Ako vnímaš kampaň Januhairy?

Podľa mňa skvelá myšlienka. V dnešnej dobe je veľa žien s psychickými ťažkosťami a to len kvôli ľuďom, ktorí majú mierne odklonenú krivku o predstave ženskej krásy. Jednoduchšie povedané, ženy, ktoré vyzerajú alebo sa prejavujú inak, sú z mnohých strán často napádané rôznymi urážkami a posmechom. Preto si myslím, že niečo ako Januhairy je skvelé, pretože ukazuje ženskú krásu z iného uhla.

Zmenil sa tvoj život po tom, čo si sa začala objavovať v médiách?

Úprimne, nie. Najprv ma to dosť zaskočilo a ani som tomu nevedela uveriť, ale som veľmi šťastná, že som mohla podporiť takúto krásnu myšlienku.

Odkiaľ podľa teba pramení toľko negativity, ktorú Slováci prejavujú v komentároch?

Tieto otázky sú ťažšie na vysvetlenie ako siahodlhé vzorce z matematiky. Úprimne, neviem povedať, odkiaľ pramení v ľuďoch toľko nenávisti, ale všimla som si, že ľudia na Slovensku majú svoju normu toho, čo môžu vidieť. Ak niečo kolíše z ich chorej normy, ani nerozmýšľajú a hneď sa do každého pustia.

Domov
Zdieľať
Diskusia