Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2019, 18:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovákov pobúril odstrel malého jeleňa, ktorý sa prišiel nakŕmiť. Poľovník si počkal, kým sa naje a prejde pár metrov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na Facebooku sa už strhla veľká debata.

Cez víkend sa na Facebooku objavilo video, ktoré pridala facebooková stránka Čergov Miznúca divočina. Stojí za ňou Emil Grobauer, ktorý pred pár rokmi natočil dokument s rovnomenným názvom, čím sa snažil spropagovať snahy o záchranu lesov na Čergove, ale aj priblížiť Slovákom život voľnej žijúcich zvierat.

V posledných rokoch sa venuje zaznamenávaniu vlkov, z čoho by mal jedného dňa vzniknúť aj dokument, avšak teraz sa so svojím videom rýchlo zapísal do povedomia našej spoločnosti.

Zachytil vraj neznámeho poľovníka, ktorý prišiel na lúku vo svojom aute a chvíľku pozoroval skupinu mladých jeleňov zrejme pri zdanlivom sennom kŕmitku. Seno bolo porozhadzované okolo seba a jelieňatá zrejme zostali spokojné, že v ťažkom počasí narazili na potrebné jedlo.

Nevedeli, že pár stoviek metrov od nich už stojí údajný poľovník, ktorý medzitým vyšiel z auta, oprel si pušku o kapotu a vystrelil. Jedno jelieňa z piatich trafil aj usmrtil len niekoľko desiatok metrov od kŕmidla, čo Slovákov okamžite pobúrilo.

Samotný autor videa poľovníkov upozorňuje, že takto by sa v prírode zrejme chovať nemali. Najskôr by sa podľa neho mali postarať o to, aby zvieratám v zime nič nechýbalo, a až potom riešiť reguláciu zvierat, ktorá by sa určite nemala realizovať neďaleko kŕmitka cez kapotu auta.

Video vyvoláva obrovské vášne, pretože väčšina ľudí údajného poľovníka odsudzuje za neetický spôsob zabíjania, keď si zver naschvál priláka pomocou sena a potom ho tesne po dokŕmení zastrelí.

Na druhej strane, muža ľudia aj obhajujú so slovami, že neurobil nič protiprávne. Zábery už zdieľali aj na Zomri a ak máš chvíľu času, určite si prečítaj aj komentáre pod pôvodným videom, kde nájdeš búrlivú debatu medzi zástancami a kritikmi poľovníka.

Domov
Zdieľať
Diskusia