Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2019, 9:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Austrálii zachránili pytóna pokrytého viac ako 500 kliešťami

ZAUJÍMAVOSTI HAD
Uložiť Uložené

Živočícha sa napokon podarilo zachrániť.

Skupina austrálskych záchranárov hadov Gold Coast and Brisbane Snake Catchers sa znenazdajky objavila vo svetových médiách. Za všetko môže odchyt pytóna spred niekoľkých dní. Had s odborným názvom Morelia spilota uviazol v bazéne na záhrade, a tak si majitelia domu radšej zavolali odborníkov, aby zviera vybrali a vypustili do prirodzeného prostredia.

Záchranári však zostali zaskočení, keď zbadali telo hada. Pokryté bolo stovkami malých kliešťov, avšak nešlo o bežné kliešte z našich končín. Na pytóna zaútočili paralyzujúce kliešte Ixodes holocyclus, ktoré by aj u človeka vedeli vyvolať silnú alergickú reakciu.

Záchranári zviera vyslobodili z bazéna, kde sa zrejme pytón pokúšal kliešťov zbaviť, a odviezli ho na veterinárnu kliniku. Tam bude tráviť nasledujúce týždne.

Veterinári našťastie kliešte odstránili, ale zamýšľali sa nad tým, že zviera muselo byť vo veľmi zlom zdravotnom stave, keď na seba nechalo zaútočiť také obrovské množstvo parazitov. V odbornej opatere potom lekári prišli na to, že pytón trpí infekciou, a tak pravdepodobne stratil prirodzenú obrannú schopnosť svojho organizmu, čo musel riešiť v bazéne.

Domov
Zdieľať
Diskusia