Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2019, 9:56
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Rigorózna práca Andreja Danka je plagiát. Potvrdila to komisia Univerzity Mateja Bela

ZAUJÍMAVOSTI ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

Komisia posudzujúca rigoróznu prácu nemala vo veci žiadne pochybnosti.

Predseda parlamentu Andrej Danko dlhú dobu čelil kritike za podozrenie z toho, že svoju rigoróznu prácu z roku 2000 jednoducho odpísal. Portál Denníka N aktuálne zverejnil informáciu, podľa ktorej špeciálna komisia na Univerzite Mateja Bela usúdila, že ide o jasný prípad plagiátu.

Daná komisia vznikla z dôvodu preskúmania práce predsedu parlamentu a podľa jej vyhodnotenia mal Danko do svojej práce použiť neprimerane veľa cudzích textov bez správneho citovania, ktoré sa navyše nedajú považovať ani za parafrázy. Odobratie titulu JUDr. mu napriek tomu zatiaľ nehrozí.

Dankova rigorózna práca je plagiát. Potvrdila to komisia Univerzity Mateja Bela
Dankova rigorózna práca je plagiát. Potvrdila to komisia Univerzity Mateja Bela Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann

Podobný názor mala komisia aj na rigoróznu prácu advokáta Daniela Pisáka. Ten napísal prácu s rovnakým názvom ako predseda Danko.

V prípade oboch rigoróznych prác presahuje rozsah použitia zdrojov rámec odôvodnený účelom citácie. Obaja autori preberajú z použitých zdrojov celé odseky či kapitoly bez toho, aby ich správnym spôsobom citovali alebo aspoň parafrázovali,vyjadril sa šéf komisie Janiš.

Domov
Zdieľať
Diskusia