Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2019, 12:50
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Prvý ohýbací smartfón si už môžeš kúpiť. Vyzerá ohurujúco, ale recenzent ho nazval očarujúco strašným

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Recenzent opisoval nový mobil ako veľké sklamanie.

Technológie idú dopredu a spoločnosti sa snažia novými smart zariadeniami ohúriť. Ako budú vyzerať mobily novej generácie? Aký bude trend? Budú sa zmenšovať alebo zväčšovať? Podobných otázok by sme mohli napísať desiatky.

Dnes vieme len veľmi ťažko predpovedať, akým smerom sa bude uberať vývoj mobilov či tabletov. Väčšina technologických firiem sa drží tradičného formátu „tehly“ a sústreďuje sa na fotoaparáty.

Máme tu však aj firmy, ktoré vykročili do neznámych vôd. Jedným z nich je velikán Samsung, ktorý sa pohráva s myšlienkou skladacích a ohýbacích smartfónov a tabletov. Menej známou je firma Royole, ktorá je na trhu 5 rokov. Aj ona sa zameriava na zariadenia, ktoré by sme mohli poskladať a vložiť pohodlne do vrecka.

Prvý sklápací telefón si už môžeš kúpiť. Vyzerá ohurujúco, no recenzent ho nazval „očarujúco strašným“
Prvý sklápací telefón si už môžeš kúpiť. Vyzerá ohurujúco, no recenzent ho nazval „očarujúco strašným“ Zdroj: www.royole.com

Realita ďaleko za očakávaniami

Práve druhá spomínaná firma predstavila zariadenie FlexPai, ktoré môžeme ohýbať či zložiť. Prvý skladací telefón na svete si už vieš kúpiť, avšak u recenzentov veľkú slávu nezožal.

Redaktor z The Verge Vlad Savov mal možnosť vyskúšať si kúsok z dielne Royole. „Spoločnosť sa snažila byť prvá, ktorá začne predávať takýto mobil. Predsa len, firma vznikla za účelom vývoja a predaja flexibilných displejov a bála sa, že Samsung príde a ukradne im čísla s ich konkurenčným zariadením. Dali teda rýchlo dohromady FlexPai a svet dnes môže vidieť nepodarok,“ napísal recenzent.

Uhlopriečka displeja je 7,8 palca, zariadenie disponuje Androidom. Keď mobil prehneme, stávajú sa z neho akoby „dva mobily“, ktoré pracujú nezávisle od seba pod spomínaným operačným systémom. Poskytuje dva sloty SIM, pričom jedna z kariet sa stáva primárnou a funguje na nej celé zariadenie.

Nelogické zariadenie

Savov si servítku pred ústa nedával. Mobil ho pobavil predovšetkým jeho nefungujúcim softvérom. Kedykoľvek mobil otočíte alebo zrolujete, zariadenie je zmätené. Aplikácie sa po prehnutí prekrývali medzi sebou. „Bežne som si nedopatrením zapínal kameru. Používanie tohto smart zariadenia nie je ani z ďaleka intuitívne,“ opisuje s tým, že mobilu pri používaní absentuje logika.

Savov na záver recenzie ironicky dodáva, že tento koncept vzdialenej budúcnosti si už môžeš kúpiť. Na pultoch obchodov ho nájdeš v Číne, mobil sa predáva za približne 1320 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia