Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2019, 12:14
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pivný „kávovar“ ti po vložení kapsule pripraví 5 litrov zlatého moku. Koľko trvá celý proces?

TECH PIVO
Uložiť Uložené

Technologická firma LG sa týmto pozoruhodným spôsobom presúva aj na pivný trh.

Technologický obor LG sa inšpiroval systémom kávovarov fungujúcich na báze kapsúl. Podobným spôsobom si vďaka ich produktu budú môcť pivári dopriať aj kapsulové, priamo doma uvarené pivo. Prístroj predstavili na veľtrhu CES v Las Vegas.

Prístroj na varenie domáceho piva nesie zrozumiteľný názov LG HomeBrew. Na prípravu doma vyrobeného piva netreba byť v prípade tejto novinky žiadnym odborníkom, pretože po vložení kapsule za teba prístroj urobí zvyšok práce.

LG HomeBrew by mal dokázať uvariť a rovno aj načapovať nielen klasický ležiak, ale taktiež čoraz známejšie pivné štýly ako APA (American pale ale), IPA (India pale ale), English Stout, ale Belgian-style Witbier (pšeničné pivo) či v Českej republike najpopulárnejšie pivo plzeňského typu.

Z pochopiteľných dôvodov sa k tebe však pivo nedostane instantným spôsobom tak, ako v prípade nápojov z kávovaru. Celý proces by mal trvať približne 2 týždne (sledovať ho môžeš mimochodom pomocou aplikácie), po ktorých LG HomeBrew uvarí zhruba 5 litrov tebou vybraného piva.

Určite pri čítaní tohto článku premýšľaš nad tým, ako môže kapsulové pivo vôbec chutiť a obávaš sa, že pôjde o poriadne nechutnú záležitosť. 

V tomto bode tvoje myšlienkové pochody nemôžeme potvrdiť ani vyvrátiť, pretože podľa portálu News.com predstavil LG na veľtrhu CES v Las Vegas iba prototyp ich „domáceho pivovaru“, a tým pádom neprišlo na lákavé ochutnávanie konečného výrobku. Dostupnosť v európskych krajinách je zatiaľ neznáma.

Domov
Zdieľať
Diskusia