Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2019, 0:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Samojazdiaca Tesla zabila autonómneho robota pri ceste. Ľudia žartujú, že začína robotická občianska vojna

TECH ROBOTIKA TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

V skutočnosti zrejme išlo len o premyslený virálny trik.

Na technologickej strane internetu momentálne rezonuje video zachytávajúce robotickú vraždu. Zaznamenala ho ruská firma Promobot, ktorá vyrába špeciálneho robota určeného na pozíciu promotéra, ako už vyplýva zo samotného názvu.

Spoločnosť sa chváli tým, že robot dokáže pomáhať súčasným zákazníkom tvojho biznisu a vie prilákať aj tých nových, pretože svoje okolie vždy očarí inovatívnosťou. Robot dokáže s ľuďmi komunikovať, pamätá si konverzácie a rád ti ukáže materiály, ktoré od neho budeš vyžadovať, a tak sa vraj hodí na miesta ako múzeá, kiná či konferencie.

Rusi však očividne potrebovali pre svoj výrobok väčší záujem zo strany podnikateľov, a tak zinscenovali prvú robotickú vraždu. Na momentálne prebiehajúcej technologickej konferencii CES umiestnili Promobota na kraj cesty, s najväčšou pravdepodobnosťou k nemu pripevnili špagát či lano a potom už len čakali, kedy pôjde okolo Tesla.

Keď Tesla prešla, na videu uvidíš, ako keby ho vozidlo mierne nabralo a robot padá na zem. Ruská firma tvrdí, že v Tesle bol zapnutý autopilot, a tak sa umelá inteligencia vzbúrila proti robotickej konkurencii a odstránila ju, ale ako dokazuje video, zrejme jej trošku pomohli ľudia ukrytí za kríkmi.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Nech už situácia prebehla akokoľvek, spoločnosť Promobot dosiahla, čo chcela, pretože o robotickej vražde sa v súčasnosti píše na veľkých technologických weboch a možno si vďaka vtipnému videu nájde robotický promotér nových záujemcov o kúpu.

Domov
Zdieľať
Diskusia