Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2019, 15:49
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Rok 2019 začne v kinách s oscarovými kandidátmi, očakávanými rozprávkami a mrazivými thrillermi

Rok 2019 začne v kinách s oscarovými kandidátmi, očakávanými rozprávkami a mrazivými thrillermi
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Clint Eastwood je pašerák a M. Night Shyamalan prichádza s veľkolepým vyvrcholením svojej trilógie.

Sviatky sú za nami, všetci sme sa akosi už dostali z tej bubliny aj bolehlavov, a preto musíme vzhliadať aj k našim filmovým bohom. Okrem telky a Netflixu sú to v prvom rade samozrejme aj kiná. A tie ponúknu zaujímavý program aj v januári. 

1. Pašerák/The Mule – 3. 1. 

Začne to očakávanou (snáď) oscarovkou The Mule. Tú si zrežíroval sám Clint Eastwood, ktorý sa zároveň postavil pred kameru. Niečo také neučinil už 6 rokov, takže sme rozhodne zvedaví, či zo seba bude schopný dostať maximum. Táto násilná dráma však nebude stáť iba na ňom. 

Sekundovať mu bude aj skvelý Bradley Cooper ako nekompromisný muž zákona. Earl (Eastwood) pracuje pre mexický drogový kartel a dostane za úlohu preniesť obrovské množstvo kokaínu v hodnote 3 miliónov dolárov do Michiganu.

Dostáva sa však aj do hľadáčika protidrogovej jednotky DEA, ktorá mu neľútostne pôjde po krku. Okrem spomínanej dvojice uvidíme aj hercov, ako: Taissa Farmiga, Michael Peña či Laurence Fishburne.


2. Beautiful Boy – 3. 1. 

Dráma Beautiful Boy vychádza z memoárovej knihy Davida Sheffa a Nica Sheffa a v centre príbehu bude jedna rodina, resp. vzťah medzi synom Nicom (Timothée Chalamet) a jeho otcom Davidom (Steve Carell).

Nic prepadá závislostí na metamfetamíne a rodina sa otriasa v základoch. Jeho otec je však ochotný stáť pri ňom a pomôcť mu na ceste k úplnému vyliečeniu. Snímku natočil Felix Van Groeningen a vo vedľajších úlohách sa predstavia aj Maura Tierney, Amy Ryan či Kaitlyn Dever.


3. Ralph Breaks the Internet/Ralf Rozbi-to 2 – 10. 1. 

Ako už názov Ralph Breaks Internet naznačuje, tentokrát sa naši hrdinovia vydajú do zábavných, bláznivých, ale aj nebezpečných zákutí internetu. Tu budú hľadať spôsob, akým by mohli opraviť Vanellopinu hru. A keďže sme na internete, otvárajú sa pred tvorcami nekonečné možnosti toho, ako príbeh poriadne okoreniť.

Dorazia napríklad všetky (alebo takmer všetky) disneyovské princezné na čele s Rapunzel, Moanou či Snehulienkou, ako aj drsná pretekárka Shank z videohry Slaughter Race v hlasovom podaní Gal Gadot. Naši dvaja hrdinovia okrem toho stretnú aj postavy zo Star Wars či marvelovského univerza.

Ak sa ti páčila jednotka, skutočne nemáš o čom rozmýšľať. Recenzie sú navyše viac než priaznivé a bezpochyby tak pôjde o hodného nástupcu. My sa už nevieme dočkať.


4. Glass/Sklenený – 17. 1. 
Mr. Glass (Samuel L. Jackson) sa síce na prvý pohľad drží pri zemi, ale jeho slová sú divákom viac než jasné. Manipuláciou postavy Jamesa McAvoya chce dosiahnuť útek z liečebne a zároveň rozpútať chaos. Beast sa aj odtrhne z reťaze, no a zastaviť ho bude musieť David Dunn (Bruce Willis). 


O tom bude thriller Glass, pokračovanie filmov Unbreakable (2000) a Split (2016) s názvom Glass od M. Night Shyamalana. Okrem týchto troch ale uvidíme aj Aničku Taylor-Joy či Sarah Paulson a mnohých ďalších. Po skvelom Split veríme, že Shyamalan doručí ďalšiu veľkú pecku. Trailery tomu rozhodne napovedajú a herecké zoskupenie taktiež pridáva na dôvere. 


5. The Favourite – 24. 1. 

Grécky režisér Yorgos Lanthimos je známy svojimi znepokojivými, temne humornými a absurdnými filmami, ako The Lobster či Killing of a Sacred Deer. Vo svojom najnovšom kúsku The Favourite sa prenesie až do 18. storočia.

Anglicko je vo vojne z Francúzskom a kráľovná Anne (Olivia Colman) necháva za seba riadiť krajinu svoju blízku priateľku Lady Sarah (Rachel Weisz). Keď prichádza nová slúžka Abigail (Emma Stone), Sarah si ju berie pod svoju ochranu a mladá Abigail vidí možnosť vrátiť sa k svojim aristokratickým koreňom.

Ako sa ich priateľstvo rozvíja, rastú aj ambície mladej slúžky. A s tými, kto jej prídu do cesty, nemieni zaobchádzať v rukavičkách. Z ďalších hercov sa objavia aj Nicholas Hoult, Joe Alwyn či Mark Gatiss.


6. Escape Room – 31. 1. 

Snímka Escape Room nám predstaví 6 rôznych postáv, ktoré sa ocitnú v záhadnej miestnosti. Musia využiť svoju inteligenciu a pokúsiť sa utiecť. Ak sa im to nepodarí, čaká ich bolestivá smrť. Ak si myslíš, že sa inšpirovala priamo hororovou sériou Saw, nie si ďaleko od pravdy. Snímku režíruje Adam Robitel a hlavné úlohy si strihnú Tyler Labine, Deborah Ann Woll (Karen z Daredevila), Taylor Russell či Logan Miller.


V januári však uvidíme aj Serenity. Táto snímka mala pôvodne premiérovať už skôr, zdá sa však, že bola posunutá kvôli oscarovým ambíciám. Ak sa o nej chceš dozvedieť viac, klikaj sem.


Okrem toho všetkého budeš môcť v kinách zájsť na Rok Opice, Cenu za štěstí či drámu A dýchejte klidně. Premiérovať budú aj drámy Zjevení, Werk ohne Autor či Kursk. Menší si zase užijú Ľadovú sezónu 2 či Goosebumps 2/Husiu kožu 2.

CinemArt do kín vracia vynikajúci Schindlerov zoznam, no a v tom istom týždni bude na programe aj Složka 64, Ovečky a vlci, Narušiteľ či a Dog’s Way Home. Na konci mesiaca budú okrem Escape Room a Serenity na striebornom plátne aj Ženy v běhu.

Anketa:
Na ktorý film sa v januári tešíš najviac?
Pašerák
Beautiful Boy
Ralph Breaks the Internet
Glass
The Favourite
Escape Room
The War With Grandpa
Serenity
Pašerák
21 %
107 Hlasov
Beautiful Boy
4 %
21 Hlasov
Ralph Breaks the Internet
18 %
91 Hlasov
Glass
44 %
219 Hlasov
The Favourite
4 %
18 Hlasov
Escape Room
8 %
41 Hlasov
The War With Grandpa
0 %
1 Hlas
Serenity
1 %
5 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia